9 °

max 16 ° / min 9 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kroz dijalog pronaći konstruktivna rješenja u Aerodromima

Ekonomija

Comments 0

Kroz dijalog pronaći konstruktivna rješenja u Aerodromima

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa predstavnicima sindikalne organizacije zaposlenih u Aerodromima Crne Gore. Današnjem sastanku prisustvovali su državnisekretar MKI Admir Šahmanović, sekretarka Mirsada Bošnjak, kao i generalni sekretar SSCG Duško Zarubica, predsjednik sindikalne organizacije Aerodroma PG Slobodan Martinović i Nikola Tatar, predsjednik sindikata saobraćaja SSCG.

Predstavnici sindikalne organizacije inicirali su sastanak kako bi menadžment resornog ministarstva upoznali sa problemamima i izazovima sa kojima se zaposleniu ovom preduzeću susreću u proteklom periodu, u najvećem dijelu zbog slabe komunikacije sa menadžmentom Aerodroma i članovima i predsjednikom Odbora direktora ACG.

Predstavnici Sindikalne organizacije osvrnuli su se na pitanja kolektivnog ugovora, povećanje zarada, uz pojašnjenje da se zarade nijesu povećavale od 2008. godine, kao i problematizovanje „stambenog fonda“ za zaposlene i inertnost rukovodstvada se realizuju ranije dogovorene aktivnosti.

Nakon upoznavanja sa stavovima i argumentima koji su danas prezentovani potpredsjednik Ibrahimović je naglasio da je potrebno uspostaviti dijalog zaposlenih i menadžmenta sa ciljem prevazilaženja problema, imajući u vidu da suzaposleni i operativno osoblje na aerodromima u najvećem dijelu zaslužni za uspješno realizovanu sezonu.

Resorni ministar iskazao je zadovoljstvo naporima predstavnika sindikata i zaposlenih da ljetnju turističku sezonu uspješno realizujuuprkos svim izazovima.

"Uvažavajući sve što su predstavnici sindikata prezentovali, Ibrahimović je predložio skoro organizovanje sastanka sa predstavnicima Aerodroma CG, kako bise pronašla rješenja koja će biti zadovoljavajuća i realna, kako za zaposlene tako iza menadžment ACG", saopšteno je iz MIK-a

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR