11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Partijskim zapošljavanjima od Solar gradnje napravili gubitaša, a predstavljali je profitabilnim preduzećem

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

DPS: Partijskim zapošljavanjima od Solar gradnje napravili gubitaša, a predstavljali je profitabilnim preduzećem

Autor: Antena M

  • Viber

Izjava resornog ministra Saše Mujovića da firma EPCG Solar gradnja “ima dugove od oko 2 miliona eura” te da samim tim radi u gubitku, razobličila je i demaskirala brojne populističke najave i navode koje smo slušali iz te kompanije ali i firme njenog osnivača Elektroprivrede Crne Gore, da će Solar gradnja biti, kao i da već jeste, jedno od profitabilnijih preduzeća u Crnoj Gori, saopštili su iz DPS-a.

"Podsjetimo da je portparolka te firme, Iva Čukić, prije nekoliko mjeseci obmanjivala javnost navodima da je preduzeće rentabilno, da “ne treba da strepimo za održivost firme jer je ona na svojim nogama”", navode u saopštenju uz fotografiju naslova iz medija.

Osim toga podsjećaju i na izjavu Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), i visokog funkcionera bivšeg Demokratskog fronta, o poslovnom stanju Solar gradnje: “na dan 30.06.2023. godine iskazana je dobit od 100.000 eura, što govori da EPCG Solar gradnja ima perspektivu”.

"Uprkos svim ovim navodima i predstavljanju Solar gradnje uspješnim i održivim preduzećem koje će vremenom generisati milionske prihode, uvjerili smo se da se radi o gubitašu koji će, sasvim je izvjesno, kao takav u skorijoj budućnosti dospjeti i na crnu listi poreskih dužnika u Crnoj Gori. Kao što smo od početka tvrdili, ovo preduzeće je formirano da bi se uhljebili partijski činovnici, aktivisti, članovi uže i šire rodbine Demokratskog fronta, URE, Demokrata ali i ostalih stranaka tridesetoavgustovske većine.

Formiranje ove firme i zloupotrebe koje su se dešavale u njoj i dovele je do pozicije gubitaša je pitanje krivične odgovornosti. Pozivamo nadležne organe, da otvore slučaj koji se odnosi na ovaj predmet kao i na plansko urušavanje i propadanje brojnih državnih preduzeća, posebno iz oblasti energetike, koja su od uspješnih firmi postali gubitaši, nakon 30. avgusta 2020. godine", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR