11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović sa investitorima zainteresovanim za Željezaru: Obišli preduzeće, uočili potencijale i nedostatke

Ekonomija

Comments 0

Mujović sa investitorima zainteresovanim za Željezaru: Obišli preduzeće, uočili potencijale i nedostatke

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora će u narednom periodu realizovati kapitalne infrastrukturne projekte u energetici i saobraćaju, naglasio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije Safin Handelsges, koji su iskazali interesovanje za Željezaru Nikšić. Riječ je o kompaniji sa tradicijom dugom 30 godina, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Mujović je, kako navode, istakao da je, s obzirom na intenzivne infrastrukturne projekte koji će se realizovati u narednih pet godina, zadatak i ambicija Vlade Crne Gore je da maksimalno koristimo svoje resurse i proizvode i u tome prepoznajemo šansu za razvoj domaćih proizvodnih kapaciteta, naročito u oblasti proizvodnje čelika, kamena, cementa. Za ove procese, naglasio je ministar, Vladi Crne Gore je važno da ima ozbiljne i renomirane partnere.

„Željezara Nikšić  jedan je od simbola Crne Gore, velika kompanija sa značajnim rezultatima u bivšoj Jugoslaviji i sa proizvodima čiji kvalitet je i danas prepoznat i cijenjen. Svjesni prednosti i mana, neadekvatnog ulaganja u opremu i postrojenja u poslednjoj deceniji, ipak smatram da nam geopolitička situacija i trendovi na tržištu čelika idu u prilog“, istakao je Mujović i dodao da uz kredibilnog partnera nema dileme da ovo preduzeće ima budućnost.

Ministar Mujović je, dodaju, posebno istakao da je spremnost za rad i maksimalna angažovanost radnika da pokrenu proces proizvodnje dodatni adut koji je od izuzetnog značaja za budućeg strateškog partnera u Željezari Nikšić.

Predstavnici kompanije prezentovali  su ministru svoje viđenje budućeg  poslovanja Željezare i naglasili da su već obišli preduzeće i postrojenja, da imaju jasnu sliku o potencijalima, ali i nedostacima. Imajući u vidu dugu poslovnu tradiciju koja ova kompanija ima na tržištu čelika, kao i stabilno poslovanje i likvidnost, istakli su da vide potencijalno dobru poslovnu priliku i da će svakako dostaviti pismo namjere i svoj predlog budućeg partnerstva.

Sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici radnika Željezare koji su kroz razgovor sa predstavnicima kompanije iskazali spremnost da uposle sve svoje kapacitete i doprinesu „ozdravljenju“ preduzeća.

"Sastanak ministra Mujovića sa predstavnicima kompanije Safin Handelsges nastavak je intenzivnih aktivnosti na pronalaženju starteškog partnera za nikšićku kompaniju. Cilj ministra Mujovića je da se što više kompanija iz ove oblasti upozna sa potencijalima Željezare, kako bi u transparentnom i konkurentnom procesu došli do stavljanja u funkciju što više kapaciteta koje Željezara može da ponudi. Diplompatska aktivnost ministra Mujovića na promociji javnog poziva za davanje u zakup čeličane i kovačnice koji je raspisala Elektroprivreda Crne Gore, dovela je do velikog odziva zainteresovanih ulagača", zaključuju u saopštenju. 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR