25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajedno gradimo Kolašin: Odluka o zaradi izvršnog direktora Komunalnog pokazatelj nezakonitih praksi Demokrata

Ekonomija

Comments 0

Zajedno gradimo Kolašin: Odluka o zaradi izvršnog direktora Komunalnog pokazatelj nezakonitih praksi Demokrata

Autor: Antena M

  • Viber

-Da su Demokrate nastavile sa nezakonitim praksama koje su svojevremeno kritikovali pokazuje Odluka o zaradi izvršnog direktora Komunalno DOO Kolašin. Iako je mimo zakonskih propisa i zdrave logike utvrđen koeficijent složenosti poslova od 19.30 za poslove izvršnog direktora Komunalnog DOO Kolašin, inspekcija rada u ovakvom postupanje nije našla ništa nezakonito- saopštio je Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

“Radi bolje slike o kakvoj pravnoj i logičkoj zavrzlami je riječ najbolje je pogledati Zakon o zaradama u javnom sektoru kojim su definisane zarade svih javnih funkcionera na državnom nivou koji po prirodi stvari obavljaju mnogo odgovornije poslove.

Tako sudija Apelacionog suda, predsjednik Višeg i Privrednog suda, rukovodilac Višeg državnog tužilaštva i državni sekretar u ministartvu imaju koeficijente od 19,89, što nas navodi da zaključimo da su poslovi ovih lica za samo 0,69 koeficijenta složenije od posla izvršnog direktora Komunalnog DOO na lokalnom nivou”, navode u saopštenju.

Dalje, dodaju, izvršni direktor Komunalnog Kolašin ima veći koeficijenat od šefa kabineta predsjednika Crne Gore i predsjednika Skupštine Crne Gore koji kaskaju za njima sa koeficijentom od 19,02.

“Takođe, rukovodilac Komunalnog u Kolašinu prima veću zaradu i od direktora Uprave policije, Poreske uprave, Uprave za inspekcijske poslove čiji je koeficijent složenosti poslova 16,43. Iza njega po zaradi su i sudije viših sudova za prekršaje sa 15,99, sudije osnovnih sudova sa koeficijentom 15,56, pomoćnik direktora Uprave policije sa 13,83.

Izvršni direktor Komunalnog prima veću zaradu i od ljekara specijalista koji po Granskom kolektivnom ugovoru ima koeficijenat 12,91 i od direktora domova zdravlja i opštih bolnica sa 14,63 i 16,88”, ističe Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Da direktor Komunalog ima veći koeficijent složenosti poslova od svojih kolega u lokalnoj upravi izlišno je, kako kažu, i govoriti.

“Da se zakon ne primjenuje na „SNP odmetnike“ koji se danas predstavljaju kao Demokrate govori i izvještaj inspekcije rada iz kojeg nije jasno kako se do navedenog koeficijenta od 19,30 došlo, primjenom koje matematike i pravne logike, ali je jasno da u tome nema ništa nezakonito rugajući se na taj način u lice sudijama, ljekarima i tužiocima čije poslove ovakvo obračunavanje koeficijenata podcjenjuje”, kažu iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR