17 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: Za "Stan za sve" do sada prikupljeno 6.000 potpisa, nacrt zakona podnijećemo Skupštini

Ekonomija

Comments 0

URA: Za "Stan za sve" do sada prikupljeno 6.000 potpisa, nacrt zakona podnijećemo Skupštini

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski pokret URA do sada je prikupio 6.000 potpisa u okviru kampanje “Stan za sve”, preko kojeg bi građani mogli da riješe svoje stambeno pitanje po gotovo duplo povoljnijim uslovima od onih koje trenutno diktira tržište nekretnina.

Iz URE su kazali da je inicijativa naišla na odličan odziv građana i da vjeruju u uspješnu realizaciju ove ideje kroz Skupštinu Crne Gore.

Najavljuju da će ovim povodom organizovati široke konsulatacije sa svim relevatnim institucijama, nadležnim udruženjima, organizacijama i građanima i da su otvoreni za sve prijedloge, sugestije i mišljenja.

Programom osnivanja Fonda “Stan za sve” podrazumijeva se da država, kako kažu, obezbijedi početni kapital od 20 miliona eura koji bi se isključivo koristio za izgradnju stambenih jedinica.

Nakon izgradnje stanova podstanari i svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje bi mogli, dodaju, da kupe stanove po cijeni koštanja izgradnje, odnosno, po duplo povoljnijim cijenama od onih koje su trenutno na tržištu nekretnina, što znači, nekih 900 eura po kvadratu.

Iz URE navode da nakon prodaje stanova Fond bi povratio uloženo i na taj način bi u svakom trenutku raspolagao sa tih 20 miliona eura, koje bi zatim ulagao u izgradnju novih stambenih jedinica.

Država bi time sa 20 miliona eura omogućila u svega par godina da na hiljade naših građanki i građana dobije svoj krov nad glavom, kažu iz URE. 

Država bi kasnije, poručuju, postepeno mogla i da povećava sredstva Fonda, "a naš prijedlog će biti da se dodatna sredstva obezbjeđuju na osnovu Zakona o nelegalno stečenoj imovini, koji Crna Gora mora usvojiti kako bi se na adekvatniji način obračunala sa organizovanim kriminalom i korupcijom". 

Sve što je potrebno da bi ovaj program zaživio je da se u Skupštini Crne Gore usvoji Zakon o osnivanju Fonda “Stan za sve”.

URA je već pripremila Prijedlog zakona u formi nacrta, a koji ćemo nakon neke vrste javne rasprave, okruglih stolova i opsežnih konsultacija i sastanaka sa svim zainteresovanim stranama predati u skupštinsku proceduru na usvajanje, zaključili su u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR