19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opštini Bar odobren projekat na Adrionu ukupne vrijednosti 1,7 milion eura

Ekonomija

Comments 0

Opštini Bar odobren projekat na Adrionu ukupne vrijednosti 1,7 milion eura

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Bar je vodeći partner na projektu “CITYMOVE” koji je odobren za finansiranje u okviru prvog poziva Interreg Adrion. Projekat će biti ugovoren najkasnije do septembra 2024. godine kada će započeti njegovo sprovođenje. Ukupan budžet projekta iznosi oko 1,7 miliona eura.

“Projekat “CITYMOVE” će unaprijediti gradsku infrastrukturu kroz instalaciju novih softvera (pametno parkiranje u Baru i Biogradu) i unaprijediti uslove za urbanu mobilnost kroz uvođenje savremene opreme u Mostaru, Novom Pazaru, kao i opštinama Bar, Sv. Nikola, Gubbio, Mat i Kantanos-Selino.

U okviru projekta će se organizovati prekogranični Dan bez automobila za promociju zdravih stilova života na 8 lokacija, lokalne biciklističke trke u svim partnerskim gradovima i Dan urbane mobilnosti na tri lokacije”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kreiraće se pješačke i biciklistike mape, izradiće se transnacionalni Plan održive mobilnosti koji će dokumentovati moderna rješenja iz ove oblasti i ažuriraće se tj. izraditi Lokalni planovi urbane mobilnosti partnerskih gradova.

“Autor i vodeći partner projekta je Opština Bar, a partneri su gradovi Mostar (BiH), Biograd na Moru (HR), Novi Pazar (RS), opštine Sveti Nikola (MK), Gubbio (IT), Mat (Al), Kantanos (GR) i CIHEAM-MAICH (GR), dok su pridruženi partneri NALAS i Opština Leskovac (RS). Partnerstvo za projekat je formirano u okviru Mreže gradova Zapadnog Balkana koja je nastala uz podršku NALAS-a i GIZ-a”, navodi se u saoštenju.

Od ukupno 222 prijavljena projekta na cjelokupnom pozivu, odobreno je njih ukupno 67, od čega dva vode institucije iz Crne Gore. U konkurenciji od 20 projektnih prijava koje su prošle prvu fazu evaluacije u okviru specifičnog cilja 2.4 koji se odnosi na promovisanje multimodalne urbane mobilnosti na pozivu Interreg Adrion, CITYMOVE je jedan od 7 odobrenih projekata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR