14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krvavac: Neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica pale su u vodu

Ekonomija

Comments 4

Krvavac: Neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica pale su u vodu

Autor: Antena M

  • Viber

Sve najave i neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica, plasirane od strane neodgovornih političkih struktura i pojedinaca pale su u vodu, saopštio je Branko Krvavac, član predsjedništva Pokreta Evropa sad.

"Emisijom državnih obveznica na najtransparentniji mogući način putem londonske berze po stopi od 5,88 odsto, što je istorijski najbolji odnos euribora i kamatne stope prilikom dosadašnjih emisija obveznica (Euribor + 1,98%), još jedan su pokazatelj odgovornog upravljanja javnim finansijama 44. Vlade. Sve navedeno potvrđuju i međunarodne finansijske institucije kroz poboljšane izglede kreditnog rejtinga i puno povjerenje u perspektive razvoja Crne Gore", navodi Krvavac.

Sredstva će, dodaje, isključivo biti korišćena za finansiranje starih dugova koji dospijevaju na naplatu i finansiranje insfrastrukturnih projekata. 

"Ni cent zaduženja neće biti plaćeno za finansiranje tekućih obaveza. Oni koji su najglasniji u kritikama prošle godine su državu zadužili po istorijski rekordnoj kamatnoj stopi od 10,7 odsto, što je skoro duplo više od sadašnjih 5,88 odsto. 

I u narednom periodu periodu nastojaćemo da obezbijedimo bolji život i standard uz punu stabilnost javnih finansija. Rezultati govore!", zaključuje Krvavac.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzzzzz

Novih prihoda nisi pale u yodu no vi nas zaduziste za 3 godine 2 milijarde—- kuj ta sreca da nema do kvona i vas mi i bez vas mozemo zajmat da od toga zivimo al to je propast kad nema

Mila K

Šef kabineta premijera nije javna ličnost pa neka političar pes malo poštuje svoj primarni zadatak u ime poreskih obveznika, tako ispunjava svoj politički napor. Potvrđeno da je premijer pretjerao i izazvao divljanje na socijalnim mrežama. A transparentnost se brani kad se nakon objave dokumenata.

Bankar

Treba čestitati Spajiću na ovoj transakciji, kada smo već morali da se zadužimo ovo je bila najbolja opcija. Zamjerke Spajiću se odnose na lošu komunikaciju, treba ozbiljno da poradi na svom PR. Osim Maksimovića, koji je stručno obrazložio prednosti i nedostatke transakcije, sve je politizovano.