17 °

max 18 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada danas o Brskovu i Institutu Igalo

Ekonomija

Comments 0

Vlada danas o Brskovu i Institutu Igalo

Autor: Antena M

  • Viber

Na današanjoj sjednici Vlade trebalo bi, između ostalog, da se nađe pitanje rudnika Brskovo u Mojkovcu, ali i plan za spašavanje Insituta Igalo.

Kako je Antena M juče objavila, Vlada će razmatrati mogućnost sporazumnog raskida ugovora sa švajcarskom kompanijom "Tara resoursces" koja u gradu na Tari želi da otvori rudnik olova i cinka.

Iz Vlade je juče saopšteno i da je održana treća sjednica vladine Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ u prostorijama Vlade Crne Gore, nakon niza konsultativnih sastanaka i radnog sastanka sa menadžmentom i predstavnicima sindikata Instituta koji je održan 18. marta. 2024 u Igalu.

"Na predlog premijera, Plan spašavanja i restrukturiranja je proširen sa dva nova koraka. Naime, zauzet je stav da se već u prvom koraku napraviti procjena vrijednosti Instituta od strane nezavisnog procjenitelja i da se na bazi ove procjene Vlada obrati manjinskim akcionarima sa ponudom za (1) otkup akcija ili (2) njihovo srazmjerno finansijsko učešće u paketu mjera za spašavanje i restrukturiranje Instituta.

S obzirom da je Komisija defnisala sve korake u cilju spašavanja Instituta s kojima su upoznati premijer, menadžment Instituta i predstavnici sindikata Instituta, uz zaključke sa današnjeg sastanka koji se tiču procjene imovine i učešća manjinskih akcionara u cijelom procesu, sjutra će se na redovnom zasijedanju Vlade naći puna informacija o Planu spašavanja i restrukturiranja Instituta", naveli su u jučerašnjem saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR