11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici HGI posjetili Tomkića: Igor se nada mirnom životu u Beranama

Društvo

Comments 0

Predstavnici HGI posjetili Tomkića: Igor se nada mirnom životu u Beranama

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predstavnici HGI-ja Adrijan Vuksanović, poslanik Hrvatske građanske inicijative i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore juče su u Beranama posjetili Igora Tomkića koji je fizički napadnut prošle nedjelje u ovom gradu.

Predstavnici hrvatske nacionalne zajednice su Tomkiću i njegovoj porodici, kako je saopšteno, pružili podršku i obećali svaku vrstu pomoći u ovim teškim trenutcima.

„Mi želimo da se svaki Hrvat, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, osjeća slobodno i da živi u miru. Napad koji se ovdje desio naišao je na gnušanje cjelokupne javnosti. Pohvaljujem brzu reakciju policije koja je uhapsila nasilnike i tražim dalji institucionalni odgovor nadležnih. HGI će pomno pratiti dalji proces i pružati svaki mogući vid pomoći Igoru Tomkiću i njegovim bližnjima. Štiteći njih, mi štitimo vrijednosti multinacionale i multikonfesionalne Crne Gore“, izjavio je Adrijan Vuksanović.

On je istako i dobru kontinuiranu komunikaciju s direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, kao i zadovoljstvo doprinosom koji su dali određeni broj medija u Crnoj Gori u cilju zaštite Tomkića.

''Članovi porodice Tomkić, iako još uvijek pod stresom i osjećajem velike nelagode, zbog svega što se desilo, ne kriju ljubav prema gradu u koji su se doselili i ostvarili egzistenciju. Oni se nadaju da će se vratiti mirnom životu u zajedništvu sa svim dobronamjernim sugrađanima, koji im ovih dana iskazuju riječi ohrabrenja i podrške''-navode u saopštenju HGI.

Predstavnike Hrvata u Crnoj Gori primio je i gradonačelnik Berana Dragoslav Dado Šćekić s potpredsjednicima. Vuksanović i Deković su mu zahvalili na brizi i pažnji koju je iskazao prema Tomkićima, izrazivši zadovoljstvo zbog jednoglasne osude ovog kukavičkog čina od strane građana Berana.

Šćekić je osudio napad koji se desio i iskazao stav da će Berane ponovo biti ono što je oduvjek i bilo, grad širok za sve ljude koji žive u njemu, bez obzira na vjeru i naciju.

Na koncu, predstavnici HGI-ja su uputili poziv obitelji Tomkić da posjete hrvatsku zajednicu u Tivtu i da budu njihovi gosti, što su ovi rado prihvatili.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR