Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović sa Đorđem Stojovićem: Dječak koji je primjer pravih vrijednosti

Društvo

Comments 0

Šehović sa Đorđem Stojovićem: Dječak koji je primjer pravih vrijednosti

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića u pratnji oca Radovana i  Olge Grgurović, pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović“u kojoj dječak uči.

Stojović je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja.

Ministar je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao. 

„Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

 Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti.

Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, „daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti.

Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“.

 Na kraju sastanaka, ministar je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR