11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dječak koji je spasio druga ispisao još jednu stranicu u biografiji Danilovgrada

Društvo

Comments 0

Dječak koji je spasio druga ispisao još jednu stranicu u biografiji Danilovgrada

Izvor: PR centar

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Podvig trinaestogodišnjeg Đorđa Stojovića iz Donjih Martinića, koji je uspio da spasi godinu mlađeg druga Miomira Delića da se ne utopi u Rijeci Zeti, služi na čast njegovoj porodici, Danilovgradu i Crnoj Gori, poručila je predsjednica te opštine, Zorica Kovačević.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, Kovačević je upriličila prijem za Stojovića, koji je spasio druga, a koji se nakon njihanja na sajli koja je visila sa vrbe, našao u vodi i počeo da tone obzirom da nije znao da pliva.

„Njegovi ime je zlatnim slovima ispisalo još jednu stranicu u biografiji Danilovgrada i uveličalo prestižni jubilej 150 godina od osnivanja grada, kao i mnoge istorijske datume koje ćemo obilježiti u ovoj godini“, rekla je Kovačević i Đorđu uručila prigodan poklon u znak sjećanja na ovaj susret.

Stojović je, u prisustvu predsjednice Kovačević, njenih saradnika, zamjenice direktorice OŠ „Vuko Jovović“ Olge Grgurović i oca Radovana ispričao priču kako je do toga došlo.

„Predveče oko 19 sati otišli smo da prošetamo obalom Zete, ali bez znanja roditelja i odlučili da kao što to rade stariji od nas uhvatimo sajlu i nekoliko puta“poletimo“ do sredine rijeke. I sve je bilo super da Miomir nije nogama dohvatio vodu zbog čega se sajla zaustavila a on nije mogao da izdrži svoju težinu jer su mu ruke bile mokre i pao je“, rekao je Stojović.

On je kazao da je odmah pokušao da mu doda štap kako bi ga izvukao na obalu, „jer je prijetila opasnost da se zapleka u grane na dnu ili travu“.

„Ali nijesam uspio u tome pa sam bez razmišljanja skočio i zaplivao ka drugu koji se onesvijestio. Uhvatio sam ga ispod pazuha i polako sa njim se dočepao kopna“, kazao je Stojović.

Međutim, kako je dodao, drama se nastavila jer je, kako je rekao Stojović, sa strahom gledao u lice najboljeg druga čekajući da progovori ili da da neki znak da je živ.

„Kada je počeo da kašlje i izbacuje vodu bilo mi je mnogo lakše i zatim sam ga dva puta udario po obrazima da se osvijesti i počeo sa reanimacijom po ugledu na neke filmske scene. Upitao sam ga „mogu li da te ostavim i otrčim do kuće za pomoć“. On je klimnuo glavom i ja sam prvo obavijestio komšiju Jovana Račića koji je pozvao hitnu pomoć“, naveo je Stojović.

U međuvremenu su, kako je rekao, priskočili i ribolovci Vuko Đuranović i Darko Terzić a sve je to posmatrala uplakana Ivona, mlađa Miomirova sestra.

Miomir je odvezen u bolnicu gdje mu je ukazana prva medicinska pomoć.

Na Đorđevu adresu svakoga časa stižu na desetine čestitki i priznanja sa svih strana, a on rado odgovara na brojne poruke sa raznih društvenih mreža.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR