Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Služba zaštite NP Skadarsko jezero u krivolovu zatekla četiri osobe

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Služba zaštite NP Skadarsko jezero u krivolovu zatekla četiri osobe

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Sportsko – ribolovnim klubom Podgorica u proteklih 15 dana zatekla je četiri osobe u vršenju nelegalnog izlova ribe.

U istom periodu privremeno su oduzeta dva plovila, dva vanbrodska motora, električna sonda, električni pretvarač i akumulator, 14 mreža i pari sa 80 udica.

"Između Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Sportsko – ribolovnog kluba Podgorica potpisan je Sporazum o saradnji, kako bi kroz zajedničku, ali i saradnju sa drugim subjektima, radili na efikasnijoj zaštiti ribljeg fonda i suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti na prostoru NP Skadarsko jezero" - saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

Pored aktivnosti na spriječavanju nelegalnog izlova ribe zaposleni u Službi zaštite, u saradnji sa inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma, procesuirali su 17 prijava zbog nelegalog prevoza turista u NP Skadarsko jezero.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obavlja kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kulturnih vrijednosti parka.

Ostavi komentar

0/300