10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U četvrtak nastavak suđenja u slučaju "Carine"

Društvo

Comments 0

U četvrtak nastavak suđenja u slučaju "Carine"

Izvor: Mina bussines

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja u slučaju Carine oštetio gradski budžet 6,7 miliona eura, biće nastavljeno u četvrtak.

Predsjednica Specijalnog vijeća sudija Vesna Pean, zakazala je sljedeći glavni pretres za četvrtak, kada će se nastaviti sa čitanjem pisanih dokaza, prenosi portal Vijesti.

U nastavku suđenja Mugoši, danas su u podgoričkom Višem sudu čitani pisani dokazi, koji se odnose na postupak javnog nadmetanja, održanog u junu 2007.  u vezi sa prodajom dvije zemljišne parcele ukupne površine 15,2 hiljade kvadratnih metara na Starom aerodromu.

Pročitan je i dopis Vlade o prodaji državnog zemljišta Glavnom gradu za izgradnju mini zaobilaznice.

Pean je pročitala i revizionu presudu Vrhovnog suda da je ugovor Glavnog grada sa Carinama ništavan, te da je neophodno da se dvije parcele vrate u pređašnje stanje.

Carine su u martu 2011. tražile da im se vrati novac kojim su platili dvije parcele, odnosno nešto više od 2,5 miliona eura sa kamatom. Agencija za izgradnju Podgorice je zaključila sporazum sa Carinama u novembru 2011, u kojem se navodi da je zemljište vraćeno Glavnom gradu, a da novac nije vraćen Carinama.

Specijalni tužilac Sanja Jovićević, predstavnik Glavnog grada Dragoljub Raspopović i odbrana nijesu imali primjedbi na pročitane dokaze.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR