Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Urečene nagrade Ljekarske komore

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Urečene nagrade Ljekarske komore Foto: Portal Analitika

Doktor Kliničkog centra Crne Gore Ranko Lazović, Dom zdravlja Plav i privatna zdravstvena ustanova „Dr Medtim“ iz Podgorice dobitnici su godišnje nagrade Ljekarske komore Crne Gore.

Nagradu dr "Branko Zogović" dobili su i student Medicinskog fakulteta u Podgorici Ersin Spahić i Šućro Madžgalj student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Nagrade je uručio predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša, i poručio da će sve uraditi kako bi zdravstveni sistem bio bolji.

„Komora za ovu godinu priprema najveću evropsku konfereciju o zdravstvenoj politici i planiranju zdravstvenih sistema ne samo država jugoistočne, nego i zapadne Evrope“- kazao je Mugoša.

On je rekao da se veliki dio novca, koji prihuduju od članirana odvaja u Fond za pomoć članovima komore i kao i za stručno usavršavnje njihovih kolega.

„Organizatori smo velikog broja stručnih skupova i sva udruženja finansijski pomažemo“ -  istakao je Mugoša.

Lazović je poručio je da nagrada predstavlja podsterk za još veći rad, rezultate i zalaganja.

„Pojam najboje bih na polju medicine relativizovao, jer ne mislim da sam najbolji i da sve znam, kao ni da imaju oni što su najbolji i sve znaju“- rekao je Lazović.

Prema njegovim riječima, hirurgija nije zanimanje, već način življenja, koje, kako je objasnio smatra uzvišenim i konkretnim.

„U ovom poslu dobar je rezultat vidljiv a loš jos vidljiviji, naročito u Crnoj Gori“ - istakao je Lazović.

Posljednih godina, kako je rekao, trudi se da svoje znanje prenesem svojim kolegama, i na taj način će napravati svoje oduženje prema Hipokratu.

Zahvalnicu za uspješnu saradnju sa Ljekarskom komorom u prošloj godini, dobila je komisija za izjednačavanje kvalifikacija Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Ostavi komentar

0/300