Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otkriveno pod kojim lažnim imenima su u Hrvatsku ušli Laličić i Marković

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Slobodna Dalmacija/CDM

Otkriveno pod kojim lažnim imenima su u Hrvatsku ušli Laličić i Marković Foto: Fos media

Dvojica državljana Crne Gore, Pero Laličić (20) i Mitar Marković (25), koje crnogorske vlasti sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Bogdana Milića u Cetinju 11. juna, u Hrvatsku su ušli s lažnim putnim ispravama po kojima se Laličić zvao Miloš Sanković, a pet godina stariji Marković predstavljao se kao Aleksa Šašić, piše Slobodna Dalmacija.

Pod tim imenima su iznajmili apartman u zgradi popularno zvanoj “Lepa Brena” u četvrti Vidici, ali prije nego su stigli u Šibenik, prema saznanjima lista, boravili su u Crikvenici.

A kad su Miloš i Aleksa, odnosno “u originalu” Pero i Mitar, stigli u Šibenik, donesena je odluka da se uhapse, tako da su šibenski policajci na kraju odradili taj ključni dio posla.

Kako saznaje ovaj list, u iznajmljenom stanu na Vidicima nije pronađeno nikakvo oružje, već samo falsifikovana dokumentacija -uvjerenje o državljanstvu, rodni listovi, lične karte i pasoši. Prilikom hapšenja nisu pružali nikakav otpor.

Prema nezvaničnim informacijama, Marković je bio “mozak” i on je sve određivao, dok je Laličić bio njegov tjelohranitelj i izvršitelj njegovih zahtjeva.

Ostavi komentar

0/300