16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Camaj: Reakcija Zaštitnika zakašnjela i beznačajna; Gegaj: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Društvo

Comments 8

Camaj: Reakcija Zaštitnika zakašnjela i beznačajna; Gegaj: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Autor: Sanja Novaković

  • Viber

Jedan od lidera Albanskog foruma iz Tuzi Nikola Camaj smatra da ne stoji ocjena Ombudsmana da slavlje gimnazijalaca u Tuzima, nakon pobjede Albanskog foruma na izborima u martu, predstavlja političko djelovanje u prostorijama škole. Reakciju Zaštitnika, kako je kazao za Antenu M, smatra zakašnjelom i trivijalnom i beznačajnom.

"Ja mislim da tu apsolutno nije bilo politike nego da su đeca slavila pobjedu. Jednostavno taj navijački duh je došao do izražaja tog dana i to je trebalo gledati samo tako. Mislim da se slavlje preuveličalo u svakom pogledu, jer pored reakcije ombudsmana koja je zakašnjela, trivijalna i beznačajna u ovom momentu postoje i druge posljedice jer su naši učenici pozvani pred sud. Protiv njih je podignuta optužnica i odgovaraju zato što je neko pred kamerama napravio onog čuvenog dvoglavog orla koji je naš simbol", kaže Camaj.

On smatra da nekome, izgleda, odgovora da na podjelama, navodnim mirenjima kreira svoju poziciju u politici. Kaže da će kao manjina nastaviti da njeguju svoju tradiciju, a u to, navodi, spada i korišćenje nacionalnih simbola.

U mišljenju Zaštitnika navedeno je da su učenici Gimnazije “25 maj” u Tuzima pretjerali sa slavljem početkom marta, kada se u toj obrazovnoj ustanovi zavijorila zastava Albanije, nakon što je Albanski forum pobijedio na izborima u Tuzima. Piše da je slavlje otišlo predaleko, jer takvo postupanje učenika – skandiranje, proslavanje, u suštini predstavlja političko djelovanje u prostorijama škole.

Zaštitnik navodi da je odgovorna i uprava, ali i da je izostala reakcija Ministarstva.

DPS: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj smatra da đecu ne smijemo zloupotrebljavati u političke svhe. Za Antenu M kaže:

"Ombudsman je nezavisna institucija i on tako djeluje bez obzira na to da li se mi, mislim na političke partije, slažemo sa njim ili ne. Ipak, po mom mišljenju glavno pitanje jeste dokle da zloupotrebljavamo djecu u političke svrhe i kakav nam je profesorski kadar u školi. Nažalost, djeca se u posljednje vrijeme dosta zloupotrebljavaju i manipulišu od raznih političkih subjekata. Mislim da trebamo staviti tačku i da ubuduće djecu ne smijemo zloupotrijebiti", rekao je Gegaj.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjain

Moglo bi se desiti da igrajuci se sve cesce vatrom mnogi zazale i nepotrebno se opeku A svi bi bili na velikom gubitku.Oni koji vrijedno rade i zarajuju i dobro zive od svog rada, ne treba da dozvole nekima oko sebe ,koji bi nesto mufte , da im uniste taj rad nizbogcega .

As

@O Lima, Jes moguxe a nije prilika

Bijeli Pavle

Kad su srbi protiv CG sto od drugoga da ocekujes