15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvo mjesto filmu "Alpinizam Prokletije"

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Društvo

Tag Video
Comments 0

Prvo mjesto filmu "Alpinizam Prokletije"

Izvor: Cetinjski list

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Film “Alpinizam Prokletije” Alpinističkog kluba "Slobodni penjači Cetinje" osvojio je prvo mjesto na međunarodnom filmskom festivalu planinarskog i avanturističkog filma “Čorta Fest” koji je nedavno održan u Čortanovcima u Srbiji.

Član dvočlane ekspedicije koja je učestvovala u snimanju filma Rajko Popović, u izjavi za Radio Cetinje ističe, kako je film nastao spontano, te da nije očekivao prvo mjesto.

"Nijesam očekivao nagradu za najbolji film, ali sam znao da je priča vrlo interesantna kao i sam boravak u tim ekstremnim uslovima i naravno alpinističko penjanje koje nije baš uobičajeno za ove krajeve. U filmu je prikazana tipična alpinistička avantura snimljena prošle godine u Prokletijama - prvenstven smjer "Deša" i zimski pohod sa sjeverne strane “Karanfila”. Kako i mnoge naše prethodne avanture, i ovu smo zabilježili GoPro kamerama i foto aparatima, a ljudi će biti u prilici da pogledaju na kakve smo sve nedaće nailazili, i kako smo se iz istih savršeno izvukli, i sve to predočili u priču koja traje 23 minuta", kazao je Popović.

Film su, kako je rekao, prijavili po nagovoru prijatelja.

"Kontaktirao nas je pokojni Milan Radović, jer je njegov prijatelj smatrao da je film idealan za ovaj festival, tako da nakon toga nije bilo sumnje da li ćemo ga prijaviti. Veliko nam je zadovoljstvo što se naš film našao na ovom međunaronom festivalu, na kojem je između ostalog prikazan i film nesrećno preminulog Milana Radovića “Denali 2012”, zaključio je Popović.

Prije dvije godine Alpinističkom klubu "Slobodni penjači Cetinje" uručena je zahvalnica grada za izuzetna sportska dostignuća na polju alpinizma i za afirmaciju Cetinja.

Članovi "Slobodnih penjača" su u proteklom periodu osvajali neke od najznačajnijih vrhova, poput Mon Blana i Materhorna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR