19 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

30.05.

22° / 13°

Nedjelja

31.05.

19° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

22° / 15°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Srijeda

03.06.

23° / 13°

Četvrtak

04.06.

24° / 14°

Petak

05.06.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najnoviji Embraer u Crnoj Gori nakon Francuske i Kine

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Najnoviji Embraer u Crnoj Gori nakon Francuske i Kine

Najnoviji model Embraer aviona, tipa E195-E2 je najmanje bučan, najčistiji za okolinu i najekonomičniji saopšteno je na konferenciji na Aerodromu Podgorica. Odluka proizvođača da ovaj tip aviona predstavi nakon Francuske, Kine, Indonezije i u Crnoj Gori, prema riječima organizatora, dokaz je dugogodišnje kvalitetne saradnje i uzajamnog poštovanja, saopšteno je iz Montenegro Airlinesa.

“Predstavljamo ovaj vazduhoplov širom svijeta nekim od naših najvažnijih klijenata i jedan od njih je Montenegro Airlines. U ovoj veoma važnoj godini slavimo 50 godina Embraera,  25 godina Montenegro Airlinesa,  i  što je takođe bitno, ovo je godina u kojoj se obilježava 11 godina službe Ejet-a u Montenegro Airlinesu, koje  su bile veoma uspješne”, kazao je - kazao je Martin Holms iz kompanije  VP Sales Europe & CIS .

 On je čestitao Montenegro Airlinesu na rezultatu tehničke pouzdanosti od 99,85 procenata.

“To je sjajno postignuće. Naš novi model, koji smo danas predstavili, je najmanje bučan, najčistiji za okolinu i najekonomičniji vazduhoplov sa jednim prolazom u svijetu. Ima visoko pozicionirana krila, motor visokog bajpas omjera, unutrašnjost aviona koja je opremljena sa posljednjom tehnologijom. Smatramo ga fantastičnim vazduhoplovom za avio-kompanije koje su u potrazi za profitom, za povezivanjem zajednica, kao i za regionalne platforme sa manje od 150 sjedišta”, kazao je Holms.

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević istakao je das u najbolji dokaz dobre saradnje priznanje da su operativne preformanse Embraera u floti Montenegro Airlinesa među najboljima na svijetu.

“To priznanje, demo obilazak i konferencija, podrazumijevaju da Montenegro Airlines zadovoljava najviše standarde u avio-industriji i posjeduje profesionalne kvalitete za borbu na jednom komplikovanom i zahtjevnom trištu. Inače, Montenegro Airlines je sa avionima tipa Embraer prevezao 56 odstosvojih putnika u posljednjih 11 godina ili 39 odsto od osnivanja kompanije”, istakao je Banjević.

Demo obilazak je jedna u nizu svjetskih premijera, a upriličen je u sklopu dvodnevne posjete menadžmenta velikog proizvođača upravo nacionalnoj avio-kompaniji.

Embraer E195 – E2 je avion izuzetne ekonomičnosti i efikasnosti koji omogućava veću fleksibilnost u radu, veću udobnost, a u aprilu 2019. godine dobio je sertifikat tipa aviona od svih relevantnih regulatornih tijela iz oblasti vazduhoplovstva, među kojima je i  EASA (Evropska agencija za vazduhoplovnu sigurnost).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR