16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sindikati zadovoljni najavom premijera Markovića

Društvo

Comments 1

Sindikati zadovoljni najavom premijera Markovića

Autor: Žarko Vujović

  • Viber

Sindikati su zadovoljni najavom premijera Duška Markovića o pregovorima o povećanju zarada u zdravstvu i prosvjeti.

Zvonko Pavićević iz sindikata prosvjete i Ljiljana Krivokapić iz Samostalnog sindikata zdravstva izjavu Markovića vide kao neku vrstu garancije da će pregovori rezultirati povećanjem zarada.

Jučerašnju najavu premijera Duška Markovića pozdravljaju sindikati u zdravstvu i prosvjeti, jer je vide kao garanciju da će pregovori, koji su na nivou resornih ministarstava već počeli, na kraju donijeti dogovor o povećanju zarada.

''Pregovori su počeli tako što smo mi iznijeli svoje želje. Bili smo toliko skromni da se naše zarade usaglase sa drugima u javnom sektoru. Očekujemo nastavak razgovora krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, kada ćemo svi sjesti za isti sto'', kazala je Ljiljana Krivokapić iz Samostalnog sindikata zdravstva.

Slična je situacija i u prosvjeti.

''U dosadašnjim razgovorima upoznali smo ministarstvo sa predlogom granskog kolektivnog ugovora prema kome je povećanje planirano 6 odsto. Sada idemo dalje, a to su pregovori sa Ministarstvom finansija i užim kabinetom Vlade, jer sve ono što se dogovorimo mora ući u predlog budžeta za narednu godinu'', kazao je Zvonko Pavićević iz Sindikata prosvjete

Kada je riječ o zdravstvu, Krivokapić očekuje povećanje od 150 do 300 eura, u zavisnosti od nivoa obrazovanja, dok bi povećanje u prosvjeti, prema sindikalnom predlogu granskog kolektivnog ugovora, trebalo da bude u prosjeku oko 10 odsto.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nike

A penzioneri sa malim psnzijama gladni umiru, a niko ni da ih pomene...