11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mišnić: U fabrici oružja nema alarmantnih zastoja u isplati zarada

Društvo

Comments 0

Mišnić: U fabrici oružja nema alarmantnih zastoja u isplati zarada

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Fabrika oružja "Tara"  funkcioniše u punom kapacitetu i nema alarmantnih zastoja u isplati zarada, kazao nam je predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić.

Sa prvim čovjekom tog grada razgovarali smo još i o najavi otvaranja fabrike čipsa, izgradnji zatvora, izgradnji pasarele kao i o budućim planovima na jalovištu.

Antena M: Da li je tačna informacija da hrvatski preduzetnik otvara fabriku čipsa u Mojkovcu?

Mišnić: Njegujući postojeća i sklapajući nova prijateljstva sa opštinama iz regiona koje su nam slične po mnogim karakteristikama, Opština Mojkovac trudi se da stvara uslove za razvoj naše zajednice što nam je i osnovna misija u svakodnevnom radu.

Upravo je iz jedne takve prijateljske saradnje sa gradom Belišćem iz Hrvatske, a vodeći se prioritetom razvoja poljoprivrede u Mojkovcu, uslijedila je i naša posjeta kompaniji KANAAN koja se bavi proizvodnjom čipsa i flipsa i ima izuzetnu reputaciju u Hrvatskoj, ali i šire. Tom prilikom smo promovisali naša strateška opredjeljenja, gdje je akcenat prvenstveno na razvoju poljoprivede ali i preduzetništva, predstavili podsticajne mjere namijenje potencijalnim investitorima u Biznis zoni „Babića Polja“, kao i infrastrukturne radove koji su u toku.

Uzvratna posjeta vlasnika ove kompanije g. Zvonka Popovića nas je ohrabrila da će naši zajednički napori dati konkretne rezultate i da ćemo sa pogledom unaprijed i vjerujući u kapacitete sopstvenih resursa, kao i vizionarske poglede vlasnika ove kompanije uspjeti da ostavrimo i ekonomsku saradnju na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

Antena M: Dokle je stigla procedura sa zatvorom? Kada bi se mogao očekivati početak gradnje?

Mišnić: Izgradnja zatvora u Mojkovcu je nadležnost Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva pravde, a Opština Mojkovac im je siguran partner za sve aktivnosti koje se tiču lokalnog nivoa i naših nadležnosti.

Antena M: Da li imate informacije o poslovanju fabrike oružja? Prema saznanjima nekoliko mjeseci radnici nijesu primali plate.

Mišnić: U svakom poslovanju mogu da se pojave određeni problemi, ali prema našim saznanjima fabrika oružja funkcioniše u punom kapacitetu i nema alarmantnih zastoja u isplati zarada.

Antena M: Kada će biti završena izgradnja pasarele?

Mišnić: Objekat pasarele u Mojkovcu se gradi u dvije faze. Prva faza obuhvata grube građevinske radove (izgradnja samog objekta bez pratećih sadržaja) i ona će biti završena za mjesec dana, odnosno planiranom dinamikom. Početak radova u drugoj fazi se očekuje na proljeće iduće godine.

Antena M: Šta je planirano na platou jalovišta?

Mišnić: Na platou bivšeg jalovišta, a sada već Sportske zone, planirani su mnogobrojni sportsko rekreativni sadržaji koji su definisiani i Detaljnim urbanističkim planom. Započeli smo fazno izgradnju, pa se trenutno na ovom platuo nalazi biciklistička, trim i šetna staza, teretana na otvorenom za odrasle, a pri kraju su i radovi na izgradnji unutrašnjih staza sa formiranjem parka i pratećim urbanim mobilijarom. Pasarela takođe predstavlja dio ove cjeline, gdje smo pomenuli da se radi fazno i da je prva faza grubih građevinskih radova pri kraju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR