11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković na konferenciji o ranom razvoju djece: Benefite rasta i stabilnosti osjetiće najmlađi

Društvo

Comments 0

Marković na konferenciji o ranom razvoju djece: Benefite rasta i stabilnosti osjetiće najmlađi

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da moramo razumjeti da obrazovanje ne počinje polaskom djeteta u školu, te da je teško, ako ne i nemoguće nadoknaditi ono što se propusti u prvim godinama.

„Crna Gora je nepovratno postala dio modernog i naprednog svijeta. Da bi kao društvo opstali u globalnoj utakmici, moramo stvarati uslove da naše buduće generacije ni u čemu ne zaostaju za vršnjacima iz najrazvijenijih društava. A ponajmanje u svom obrazovnom kapacitetu“- kazao je Marković otvarajući konferenciju „Investiranje u rane godine – Konferencija o fiskalnim i administrativnim imperativima za rani razvoj djece“.

Za budućnost našeg društva, istakao je on, vanredno je važno da razumijemo neophodnost višestrukog ulaganja u rani razvoj djece – i kao odgovorno društvo koje prepoznaje izazove vremena koja dolaze; i kao pojedinci i porodice koje imaju obavezu da na najkvalitetniji način pripreme svoju djecu za te izazove.

„Upravo će benefite našeg sadašnjeg rada, a posebno ekonomskog rasta i ukupne stabilnosti crnogorskog društva, u velikoj mjeri osjetiti najmlađa kategorija našeg stanovništva. Nemamo nikakvih dilema da ulažući u njihove prve korake obezbjeđujemo dugoročan i održiv razvoj društva, uspostavljenog na zdravim osnovama“- rekao je Marković na konferenciji koju su organizovali UNICEF i UDG.

Premijer je kazao da ćemo u narednom periodu nastaviti da aktivno podržavamo i sprovodimo politike ka ostvarivanju jednakosti, uključivanja i zaštite najugroženijih, a poseban fokus će biti na uspostavljanju sistema praćenja implementacije usvojenih rješenja.

Odnos Vlade i UNICEF-a ocijenio je kvalitetnim i partnerskim i istakao da je doveo do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječije zaštite.

„To potvrđuju i brojni zajednički projekti koji su rezultirali sprovođenjem reformi u domenu svestrane zaštite djece i mladih, a što se nalazi visoko na agendi prioriteta u radu Vlade Crne Gore“-zaključio je.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR