11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rašović po nalogu Kneževića u koferu odnio 200.000 eura za Beograd

Društvo

Comments 0

Rašović po nalogu Kneževića u koferu odnio 200.000 eura za Beograd

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Šef službe za opšte poslove u Atlas banci Vlatko Rašović u Specijalnom državnom tužilaštvu je do detalja ispričao kako je njegov šef Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, u više navrata iz Atlas i Invest Montenegro banke uzimao novac i nosio ih na njemu poznate adrese.

To je, između ostalog, Rašović naveo u istrazi koja je pokrenuta protiv Kneževića i još četiri osobe zbog pranja novca.

U ovom slučaju Rašović je imao status okrivljenog, a kasnije je dobio status svjedoka saradnika jer je detaljno objasnio svoju ulogu u poslovima spornim za Tužilaštvo, način na koji je između ostalog trošen novac i kako je uziman iz trezora banaka.

Nalogodavac svih tih poslova bio je isključivo Knežević i nijedna isporuka nije mogla da se realizuje bez njegovog znanja ili odobrenja.

Rašović je, prema saznanjima Pobjede, saopštio da je Knežević 2015. i 2016. u više navrata uzimao novac iz Atlas banke i Invest Montenegro banke.

Novac su podizali Kneževićevi najbliži saradnici.

Ali, nikad na šalteru nego su im uručivane koverte koje su potom predavali predsjedniku Atlas grupe.

Kako je objasnio Rašović, vozači nijesu znali koliko je novca u kovertama osim kada ga su sami pakovali.

Novac je, po ustaljenoj matrici, preuzimao od nekog službenika i predavan je Kneževiću na ruke.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Rašović je predočio i saznanja o tome kako je novac pakovan za transport u Kneževićevom stanu pod Goricom.

Pare su pakovane u knjige, potom stavljane u kofere i tako prosljeđivane na adrese van Crne Gore.

Rašović je svjedočio da je jednom za Beograd nosio 200.000 eura po nalogu Kneževića i isporučio ih njegovom vozaču iz Beograda.

Novac je do Beograda transportovan redovnom avionskom linijom u prtljagu Rašovića.

Prije pakovanja u kofer, novac je stavljan u knjige preko kojih je navlačen celofan kako bi izgledalo da nijesu otpakovane, a pored njih u koferu se nalazila i garderoba i ostale lične stvari.

Rašović je imao zadatak da „knjige“ na beogradskom aerodromu preda kolegi i obično bi se prvim sljedećim letom vraćao za Podgoricu.

Rašović je objasnio i kako je tokom 2016. godine utrošeno 130.000 eura koje je Knežević pozajmio od osobe čiji je identitet poznat redakciji Pobjede. On je detaljno ispričao gdje je i kako preuzeo novac i u kojim apoenima, a za tu i sve ostale transakcije nalog je izdavao lično Knežević.

Svako iznošenje novca Rašović je evidentirao zapisujući nazive koje mu je sugerisao Knežević.

Šef za opšte poslove detaljno je opisao i kako je utrošeno osam miliona eura koje je Knežević 2014. godine dobio na račun kupoprodaje hotela ,,Princes“, a koji nikada nije završio u rukama vlasnika iz Dubaija.

Tužilaštvo u dokaznom materijalu ima rokovnik u kojem je Rašović po nalogu Kneževića upisivao iznose i adrese na koje je prosljeđivan novac.

Između ostalog, prema tvrdnjama Rašovića, 10.000 eura je preuzeo vozač jednog od lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, a 30.000 je dato bliskoj saradnici bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića koja je novac trebalo da preda svom šefu.

Nakon predočenih saznanja, Tužilaštvo je odmah zatražilo skidanje imuniteta Nebojši Medojeviću zbog osnovane sumnje da je bio dio grupe koja je prala novac.

Istraga je pokrenuta i protiv Stijepovića zbog istog krivičnog djela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR