31 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

09.07.

35° / 21°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

30° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Profesorica podgoričke gimnazije: Šehović ponudio pomoć od 1.800 eura

Društvo

Comments 3

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Profesorica podgoričke gimnazije: Šehović ponudio pomoć od 1.800 eura

Ministarstvo prosvjete na čijem je čelu Damir Šehović ponudio je nevladinoj organizaciji “Udruženje profesora filozofije” da uplati 1.800 eura tvrdi članica te organizacije Jasminka Milošević.

Jasminka Milošević, crnogorska profesorica, privukla je pažnju javnosti, kada je prije nekoliko dana na fejzbuku objavila da njena mjesečna primanja iznose 47 eura, zbog čega nije u prilici da ima obroke svakog dana.

Milošević je generalna sekretarka NVO ,,Udruženje profesora filozofije", koje je 2018. organizovalo 26. Međunarodnu filozofsku Olimpijadu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete.

Troškovi Olimpijade iznosili su 48.000 eura, od čega je NVO raspolagala sa oko 12.000 eura. Da bi troškovi bili podmireni, Milošević je na sebe preuzela obavezu pronalaženja ostatka sredstava.

Tako se, priča za Pobjedu, za potrebe Olimpijade, zadužila u restoranima, hotelima, računarskim radnjama.

Iako je tada, očekivala da će Ministarstva pokriti troškove Olimpijade, to se nije dogodilo, pa su svi dugovi, stigli na njen račun.

''Ministarstvo prosvjete se u potpisanom memorandumu nije obavezalo da finansira Olimpijadu, ali i nije dostavilo rješenje o tome da li hoće ili neće dati sredstva za ovu manifestaciju. Samim tim, u daljoj proceduri, NVO ,,Udruženje profesora filozofije" nije moglo da traži sredstva od ostalih ministarstava'' – priča Milošević.

Dodaje da je tražila od aktuelnog ministra Damira Šehovića, od momenta kada je došao na tu funkciju, da je primi, kao i da se iz tog Vladinog resora izjasne, kada je došlo vrijeme za organizovanje olimpijade, da li će dati novac.

Pošto je njena organizacija, već bila u procesu organizovanja Olimpijade, Milošević tvrdi da nije postojala mogućnost da se od nje odustane, pa su odlučili da događaj finansiraju iz prikupljenih donacija ili iz sopstvenog džepa.

Danas, godinu dana nakon organizovanja Olimpijade, NVO duguje 33 hiljade eura. Novac potražuju hotelijeri, vlasnici restorana, operateri i mnogi drugi, a Milošević dugove vraća od svoje plate. Od ministra prosvjete, sa kojim je danas razgovarala, dobila je predlog da napiše molbu, te da će Ministarstvo pokušati da Organizaciji uplati 1.800 eura.

Na pitanja, zašto nije bilo odgovora na njen upit da li će dobiti novac za Olimpijadu ili ne, ministar Šehović nije dao konkretan odgovor, tvrdi Milošević.

''To je sve što je Ministarstvo spremno da uradi, da nam da 1.800 eura da pokrijemo dio troškova'' – kaže profesorica i dodaje da je u razgovoru sa ministrom Šehovićem osjetila njegovo nepovjerenje.

''Imala sam osjećaj da nije vjerovao u ono što govorim'' – navodi Milošević i ističe da će narednih dana znati na čemu je.

''Vidjećemo da li će riječ koju je dao ministar biti ispunjena'' - rekla je Milošević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mena

Sto ti zeno hoces vise? Da ti se klanjamo svakog dana i da ti pisemo hvalospjeve?Sto radis svojevoljno i od toga pravis samoreklamu,ne treba da naplacujes retroaktivno.To nije humanost.To nije ono sto ti hoces da predstavis da si ti...Ti si zeljna medijske eksponiranosti i tako funcionises.

ćuskija

Sve što si se zadužila radila si u privatnoj režiji.Nijesi se trebala pružat više nego si dugačka-vrati dugove i ne manipuliši sa osjećajima građana.

šengen

Ministar "najotvorenijeg" ministarstva do kojeg se ne može doći, sem ako nećeš da se učlaniš u SD. Bravo za ministra, može mu biti.