14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte: Otvoreno renovirano odjeljenje na Institutu za bolesti djece

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Pogledajte: Otvoreno renovirano odjeljenje na Institutu za bolesti djece

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijer Duško Marković, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković i ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke otvorili su renovirano odjeljenje intenzivne njege Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

Direktor KC Jevto Eraković poručio je da je ta investicija vrijedna 600.000 eura.

"Institut za bolesti djece skoro je dobio najsavremeniju magnetnu rezonancu, imamo novi aparat za anesteziju, krenuli smo u mnoge projekte. Ove investicije su pratile intenzivne edukacije doktora. Pohvaljujem doktore koji rade u Institutu za bolesti djece, sestre i svo osoblje koji svojim danonoćnim radom postižu sjajne rezultate.

Najavljujem da će u okviru instituta biti nove investitcije koje će biti vrijedne preko milion eura. Bićemo u prilici da instaliramo niskodozni skener za snimanje nasih najmlađih pacijenata, a oftamologija će biti opremljena aparatom za otkrivanje problema sa vidom tek rođene djece", kazao je Eraković. 

"Danas smo otvorili novo rekonstruisano odjeljenje intenzivne njege. Ovo je poslije tri decenije najveća investicija u ovaj Institut. Klinički centar daje primjer i sprovodi konkretne korake kako bi cio zadravstveni sistem bio da dobrom nivou. 281 milion eura je opredijeljen budžetom za Fond zdravstva.

To je potvrda da ćemo zajedno i u narednom periodu raditi sve da našim građanima obezbijedimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu", rekao je premijer Marković. 

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke kazala je da je rekonstrukcija ovog odjeljenja predstavlja simbol onoga sto SAD i CG mogu da urade zajedno.

"Doprinos SAD iznosi 275 hiljada dolara. Sa ponosom možemo reći da smo od 2009. bili u mogućnosti da opredijelimo preko 50 miliona dolara za finansiranje sličnih projekata", kazala je ona. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR