15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antović: Ministarstvo zdravlja opredijelilo značajna sredstva za prevenciju HIV/AIDS-a

Društvo

Comments 0

Antović: Ministarstvo zdravlja opredijelilo značajna sredstva za prevenciju HIV/AIDS-a

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović i predstavnici šest nevladinih organizacija potpisali su juče ugovore o raspodjeli finasijskih sredstava za projekte podrške preventivnim i drugim aktivnostima u oblasti HIV-AIDS-a u 2019.godini, u okviru javnog konkursa „Održavanje niske prevalencije HIV-a u Crnoj Gori“, saopšteno je iz resornog Minstarstva. 

Za ovu godinu, kako je saopšteno, Ministarstvo zdravlja opredijelilo je ukupno 70 hiljada eura i to za nevladine organizacije : “Centar kreativnih vještina“, “SISTEM,  “Juventas”, “Bjelopoljski demokratski centar”, „Identitet” i  “CAZAS”.

Nakon potpisivanja ugovora Antović kazao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa civilnim sektorom i istakao da je Ministarstvo zdravlja za prioritetne oblasti prevencije HIV/AIDS-a i tretman osoba koje žive sa HIV-om i ove godine opredijelilo značajna sredstva, kako bi prevenirali širenje HIV infekcije i broj novootkrivenih inficiranih slučajeva bio sve manji, a saradnja Vladinog i nevladinog sektora još efikasnija i bolja.

"Koliko nam je značajna saradnja u ovoj izizetno osjetljivoj oblasti sa najviše specifičnosti, ukazuje i činjenica da je za protekle tri godine Ministartsvo zdravlja za projekte nevladinih organizacija u ovoj oblasti izdvojilo ukupno preko pola miliona eura. Očekujemo da će nevladine organizacije koje su izabrane ovim konkursom ostvariti ono to je krajnji cilj, a to je bolja identifikacija i tretman osoba koje žive s HIV-om i ranjivim grupama koje su u riziku od infekcije", kazao je Antović.

On je podsjetio da je Ministarstvo zravlja,  u saradnji sa civilnim sektorom, od 2019. godine do 2021.  dobilo podršku Globalnog fonda za HIV, tuberkulozu i malariju u iznosu od 556 hiljada eura, bespovratnih sredstava, što će, kako je rekao, svakako doprinijeti da infekcija HIV-a u Crnoj Gori bude pod kontrolom.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR