Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ambasada Srbije: Jovanović nije izbačen

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Ambasada Srbije: Jovanović nije izbačen

Nakon što je Miroje Jovanović, advokat iz Novog Sada, napisao na Facebook profilu da je izbačen iz Ambasade Srbije u Podgorici, oglasili su se Ambasade. 

"U potpunosti su netačni navodi adovokata Miroja Jovanovića da je "izbačen" iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Podgorici. Advokatu Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori - imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno", navedeno je u saopštenju Ambasade Srbije u Podgorici. 

Takođe, Državno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik Srbije, zatražilo je, kako je saopšteno, dodatno vrijeme za pripremu ovog slučaja, odnosno odgađanje ročišta pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, što je, prema informacijama kojima raspolaže Ambasada RS u Podgorici, prihvaćeno.

"Ambasada Republike Srbije u Podgorici, u skladu sa Ustavom RS i zakonskim propisima, uvijek će postupati po odlukama sudova u Republici Srbiji. Međutim, imajući u vidu da je zahtjev dobijen 19. novembra o.g., vrijeme za obezbjeđivanje tehničkih uslova za davanje iskaza putem video linka u prostorijama diplomatsko-konzularnog predstavništva objektivno je bilo prekratko i nedovoljno", zaključeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300