Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otvorena zimska sezona na Vučju

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Otvorena zimska sezona na Vučju

U Ski centru Vučje danas je svečano otvorena zimska turistička sezona.

Marija Lalović u ime Ski centra osvrnula se na uspješnu prethodnu sezonu kada je zabilježen rast posjete od 20% i predstavila ponudu i novitete za ovu sezonu.

“Ono što će i ove godine biti u fokusu je škola skijanja koja je već bukirana za januar i februar mjesec. Na Vučju će se i ove godine organizovati niz zabavnih i sportskih manifestacija kao što su Snowdance festival, zavrsna trka Winter kup Vučje 2020, a jedan od značajnijih segmenata svakako su i Ukusi sa Vučja, domaći proizvodii sa lokalne farme, koja je zbog velikog interesovanja ove godine proširila kapacitete” - istakla je Lalović.

Aleksandra Maksimović, portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore istakla je da je razvoj zimskog turizma jedan od strateških ciljeva crnogorskog turizma, a ponuda ski centra Vučje predstavlja važan segment i u značajnoj mjeri doprinosi sadržajnosti ukupne zimske turističke ponude Crne Gore, naročito imajući u vidu specifičnost ovog ski centra da posebno pogoduje, početnicima i njihovom obučavanju prvim koracima skijanja i ostalim sportskim aktivnostima na snijegu.

„Kada je u pitanju zimska sezona evidentan je trend rasta svih parametara. Prema podacima Uprave za statistiku tokom prethodne zimske sezone bilježimo rast turističkih dolazaka od preko 20%, odnosno oko 16% broja ostvarenih noćenja u poređenju sa zimskom sezonom 2018. godine dok najveće učešće u strukturi turista tokom zimske sezone bilježimo kod turista iz zemalja Regiona oko 40 %, Rusije oko 25 % i Njemačke oko 5%. Kada je udio zimskog turizma u pitanju prema podacima Centralne banke prihodi od turizma u prvom kvartalu iznosili su oko 47 mil € što je 7,9% više nego u prvom kvartalu 2018. godine. Svakako da će nastavku pozitivnog trenda doprinijeti značajna ulaganja u infrastrukturu i planiranu izgradnju novih skijališta i hotela na sjeveru Crne Gore, čime će se otvoriti prostor za  bolje pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za zimski turizam“- dodala je Maksimović.

Direktor Turističke organizacije Nikšić Boris Muratović istakao je da je ski centar Vučje prilagođen svim uzrastima i ukusima.

''U ponudi su skijaške staze, snowboard park ali i sadržaji za ljubitelje manje zahtjevnih aktivnosti na snijegu kao što su, staze za hodanje na krpljama, pješačke i biciklističke staze, sportski tereni, što sve preporučuje Vučje kao cjelogodišnji turistički lokalitet na čemu će Turistička organizacija Nikšić u saradnji sa lokalnom samoupravom dalje raditi''- navedeno je u saopštenju.

Nakon zvaničnog dijela upriličena je degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda sa Vučja.

Ostavi komentar

0/300