14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Poslanici islamske i rimokatoličke vjere da ne glasaju za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Društvo

Comments 0

Mandić: Poslanici islamske i rimokatoličke vjere da ne glasaju za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Lider Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić kazao je da taj politički savez očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjeroispovijesti u parlamentu neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima, te da neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Demokratski front očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjere u Skupštini CG, nakon što su potpisani temeljni Ugovor između Crne Gore i Svete stolice i Ugovor o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kojima se garantuje vlasništvo nad imovinom ove dvije vjerske zajednice, neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i da, samim tim, neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti", kazao je Mandić.

U DF-u očekuju, kako je kazao Mandić, da toga dana, kada na dnevnom redu bude Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u Parlamentu budu svi poslanici pravoslavne vjere, pa i oni koji bojkotuju Parlament.

"Toga dana po strani treba ostaviti sve ideološke razlike i pokazati vlastitu spremnost i ljudsku obavezu da se brani naša Crkva. Svakoj generaciji naših predaka je dopalo da se pokaže 'ko je vjera, a ko nevjera', pa je ovaj zakon ključni ispit naše generacije", poručio je Mandić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR