7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković danas uručuje 17 doktorskih stipendija

Društvo

Comments 0

Marković danas uručuje 17 doktorskih stipendija

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijer Duško Marković uručiće danas studentima 17 doktorskih stipendija, najavljeno je iz Vlade.

Na svečanosti koju priređuje Ministarstvo nauke, ministarka Sanja Damjanović uručiće grantove za inovativne projekte, za strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapova i za dva nova centra izvrsnosti.

Najavljeno je da će na svečanosti biti uručene i simbolične nagrade najuspješnijim naučnicima kao i najuspješnijem patentu/inovativnom rješenju.

Ceremoniju će otvoriti ministarka nauke, a nakon toga prisutnima će se obratiti dobitnik granta za inovativne projekte, kao i dobitnica doktorske stipendije.

Ministarstvo nauke dodjelom gotovo 3,5 miliona EUR za doktorske stipendije, grantove za inovativne projekte i strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapa i za dva nova centra izvrsnosti želi da istakne izuzetan inovativni potencijal pojedinaca i stimuliše njihov dalji razvoj kao i učešće u međunarodnim programima za nauku, inovacije i tehnološki razvoj.

"Takođe želimo da pokažemo i ovogodišnji rad Ministarstva koji nastavlja trend izuzetne dinamike - pokretanje ali i realizaciju brojnih inicijativa i projekata. Kao i prethodnih godina očekujemo sjajnu atmosferu kojoj svakako doprinose nagrađeni učesnici ali i veliki broj mladih i ljudi iz akademskog i biznis sektora", navodi se u najavi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR