17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina

Društvo

Comments 0

Nuhodžić nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je novčano nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina koji su pružali pomoć stanovništvu Albanije nakon zemljotresa i pokazali da je Crna Gora, iako teritorijalno mala, ljudski velika i da su humanost i solidarnost naše prepoznatljive i temeljne vrijednosti, saopšteno je iz MUP-a.

"Nakon razornog zemljotresa koji je zadesio naše komšije u Albaniji, na nivou Vlade je odlučeno da naša pomoć bude Nacionalni tim za traganje i spašavanje iz ruševina, saopštio je ministar. Dodao je da su hrabri, profesionalni i obučeni spasioci odgovorili jednom teškom, zahtjevnom i izazovnom zadatku, te da su  bili  ponos Crne Gore u tim teškim danima za nama prijateljsku državu", navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, istakao je da je angažovanje Tima i potvrda odgovornog odnosa prema preuzetim obavezama iz Sporazuma o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama između Crne Gore i Republike Albanije.

„Reagovali smo, prije svega, kao ljudi, a zatim i kao odgovorni profesionalci i građani ove države. To nas čini ponosnim i zadovoljnim. Vlada Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ja lično znamo da ono što ste uradili nema cijenu i to se ne može mjeriti novcem. Drugi su kriterijumi za mjerenje Vašeg činjenja. Ipak, kao ministar unutrašnjih poslova, odlučio sam da, pored ove usmene zahvalnosti i poštovanja onoga što ste uradili, vas koji ste bili u Albaniji novčano nagradim i, na taj način, odam priznanje vama, i kao pojedincima i kao timu“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, iskazao je zahvalnost koleginicama i kolegama iz Direktorata za vanredne situacije na dobroj organizaciji aktivnosti i svim pripadnicima Nacionalnog tima na učešću i iskazanoj profesionalnosti u jednoj važnoj i plemenitoj misiji.

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR