Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Sramna najava Amfilohija, ovo ne pamti Crna Gora

| Postavio/la: Milena Aprcović

DPS: Sramna najava Amfilohija, ovo ne pamti Crna Gora

Najava Mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti zloupotrijebljene u svrhu povećanja broja prisutnih na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, a sve u cilju pritiska na crnogorsku vladajuću većinu, nezapamćen je čin koji pokazuje da za njega nema svetinja, da on sve koristi za sopstvenu promociju, što može zasluživati samo prezir i od vjernika, poručuju iz Demokratske partije socijalista. 

Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na sabor u Nikšiću

"Ovakvu zloupotrebu, čak i moštiju Svetog Vasilija, ne pamti Crna Gora. U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države.

Ovim Mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vjera i njegova misija trebalo biti.

Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve provokacije, kojima smo odoljeli i u turbulentnijim vremenima 90-tih, kad je država Crna Gora bila u sasvim drugoj poziciji", poručuju iz ove stranke. 

Komentari

Iso,

A i iz DPS mnogo se razuijete u vjerke oboc. ne lupeta te ...

Јоцо,

@jovan, Носио је у његово родно мјесто и у његов Тврдошки манастир, а не Радовану Караџићу. Иначе, Радован је тада бољи био с Милом него са Слобом. Попа Вукојичића он није предложио. Он је био свештеник Митрополије дабробосанске, јер Пљевља никад нису била под Митрополијом цетињском. Измишљате.

Јоцо,

@!!!, То би више личило на оне које овдје подржаваш. За њих нема никакве светиње. И Предсједник и Премијер су некрштени и јавно прокламовани атеисти (ово друго макар Ђукановић). Митрополит чува црногорске светиње.

Јоцо,

@Oranje popa Rista, Мањина Црногораца има такав став према Митрополиту - и раније и данас.

Mne07,

Setkaju mrtvog covjeka umjesto da se ukopa kako je Bog ostavio. Kakvi su to pagani? Hoce tijelo covjeka da koriste za sektaske rabote.

Oranje popa Rista,

Ako ste ćutali devedesetih jer ste imali preča posla, dobro ste nam danas došli da nas branite od popa Rista i njegovih nauma, samo bolje bi bilo Zakonom da ga gonite i kaznite no sapštenjem. Crnogorci su i 90 -ih imali stav protiv Rista i danas nam je isti. Rile ga ore 30 godina po nama i našoj CG.

!!!,

Jos samo da objavi da rentira mošti.Ne bi me iznenadilo.

Zoran,

Kome je CRNA GORA U SRCU tog dana će Nikšić zaobići u širokom luku.....

jovan,

Nosio Svetog Vasilija u Hercegovinu da ga vidi i celiva Radovan Karadžić, dakle korišćen je za podršku zločina koje je pravio Radovan. Proglasio je zločinca Macu za sveca, a onda je sveca Vasilija zloupotrebio u političke svrhe i podršci nečega čemu se sudilo u Hagu.

Ostavi komentar

0/300