16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Sramna najava Amfilohija, ovo ne pamti Crna Gora

Društvo

Comments 12

DPS: Sramna najava Amfilohija, ovo ne pamti Crna Gora

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Najava Mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti zloupotrijebljene u svrhu povećanja broja prisutnih na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, a sve u cilju pritiska na crnogorsku vladajuću većinu, nezapamćen je čin koji pokazuje da za njega nema svetinja, da on sve koristi za sopstvenu promociju, što može zasluživati samo prezir i od vjernika, poručuju iz Demokratske partije socijalista. 

Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na sabor u Nikšiću

"Ovakvu zloupotrebu, čak i moštiju Svetog Vasilija, ne pamti Crna Gora. U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države.

Ovim Mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vjera i njegova misija trebalo biti.

Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve provokacije, kojima smo odoljeli i u turbulentnijim vremenima 90-tih, kad je država Crna Gora bila u sasvim drugoj poziciji", poručuju iz ove stranke. 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Iso

A i iz DPS mnogo se razuijete u vjerke oboc. ne lupeta te ...

Јоцо

@jovan, Носио је у његово родно мјесто и у његов Тврдошки манастир, а не Радовану Караџићу. Иначе, Радован је тада бољи био с Милом него са Слобом. Попа Вукојичића он није предложио. Он је био свештеник Митрополије дабробосанске, јер Пљевља никад нису била под Митрополијом цетињском. Измишљате.

Јоцо

@!!!, То би више личило на оне које овдје подржаваш. За њих нема никакве светиње. И Предсједник и Премијер су некрштени и јавно прокламовани атеисти (ово друго макар Ђукановић). Митрополит чува црногорске светиње.