Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UCG poklonio Prijestonici 17 računara

| Postavio/la: Jelena Ćetković

UCG poklonio Prijestonici 17 računara

Univerzitet Crne Gore donirao je Prijestonici Cetinje 12 laptop i pet desktop računara, koje će lokalna uprava preusmjeriti učenicima seoskih škola, saopšteno je nakon susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i rektora Univerziteta Crne Gore, Danila Nikolića.

„Raduje me što se naše partnerstvo, ozvaničeno kroz Memorandum o saradnji, nastavlja konkretnim djelima i aktivnostima. Univerzitet Crne Gore ovim gestom pokazuje ne samo da je ustanova obrazovanja i akademskog stasavanja, nego i odgovoran partner lokalnoj zajednici“, kazao je Kašćelan.

On je rekao da se sa Nikolićem dogovorio da računari budu dodijeljeni učenicima seoskih škola na Rijeci Crnojevića i na Trešnjevu, kako bi se ohrabrili da budu još bolji, ali i podržali napori njihovih roditelja i nastavnika da im obezbijede adekvatne uslove za obrazovanje.

Nikolić je kazao da je Univerzitet Crne Gore prepoznat kao društveno odgovorna ustanova, navodeći da su u prethodnom periodu, između ostalog, organizovane i brojne akcije u kojima su školama poklanjani nastavni materijali, udžbenici i knjige.

„Informatička pismenost nameće se kao neminovnost savremenog doba u svim segmentima života. Ovim skromnim poklonom željeli smo da podržimo Prijestonicu Cetinje u namjeri da sva njena djeca imaju jednake mogućnosti za pristup znanju. Ovo je ulaganje u budućnost, jer će mnoga od te djece u narednih nekoliko godina biti i naši studenti“, kazao je on.

U osnovnim školama „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića i „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu nastavu pohađa 19 učenika.

Prijestonica Cetinje doniraće dva nedostajuća računara.

Škola „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu 2020. obilježiće 150 godina rada. 

Ostavi komentar

0/300