20 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG poklonio Prijestonici 17 računara

Društvo

Comments 0

UCG poklonio Prijestonici 17 računara

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Univerzitet Crne Gore donirao je Prijestonici Cetinje 12 laptop i pet desktop računara, koje će lokalna uprava preusmjeriti učenicima seoskih škola, saopšteno je nakon susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i rektora Univerziteta Crne Gore, Danila Nikolića.

„Raduje me što se naše partnerstvo, ozvaničeno kroz Memorandum o saradnji, nastavlja konkretnim djelima i aktivnostima. Univerzitet Crne Gore ovim gestom pokazuje ne samo da je ustanova obrazovanja i akademskog stasavanja, nego i odgovoran partner lokalnoj zajednici“, kazao je Kašćelan.

On je rekao da se sa Nikolićem dogovorio da računari budu dodijeljeni učenicima seoskih škola na Rijeci Crnojevića i na Trešnjevu, kako bi se ohrabrili da budu još bolji, ali i podržali napori njihovih roditelja i nastavnika da im obezbijede adekvatne uslove za obrazovanje.

Nikolić je kazao da je Univerzitet Crne Gore prepoznat kao društveno odgovorna ustanova, navodeći da su u prethodnom periodu, između ostalog, organizovane i brojne akcije u kojima su školama poklanjani nastavni materijali, udžbenici i knjige.

„Informatička pismenost nameće se kao neminovnost savremenog doba u svim segmentima života. Ovim skromnim poklonom željeli smo da podržimo Prijestonicu Cetinje u namjeri da sva njena djeca imaju jednake mogućnosti za pristup znanju. Ovo je ulaganje u budućnost, jer će mnoga od te djece u narednih nekoliko godina biti i naši studenti“, kazao je on.

U osnovnim školama „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića i „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu nastavu pohađa 19 učenika.

Prijestonica Cetinje doniraće dva nedostajuća računara.

Škola „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu 2020. obilježiće 150 godina rada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR