13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšić pamti svoje legende: Počeo Boem fest

Izvor: Foto: onogost.me

Društvo

Comments 0

Nikšić pamti svoje legende: Počeo Boem fest

Izvor: Onogost.me

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

“Ne morate živjeti u Nikšiću da bi Nikšić živio u vama. Dovoljno je da u jednom džepu nosite Šobićeve stihove i naši ste”, riječi su mlade nikšićke pjesnikinje Sonje Milatović koja je svog “čarobnjaka i heroja”, kako je nazvala Miladina Šobića, “odlikovala ordenjem od stiha”.

Upravo programom koji je bio posvećen kantautoru koji je za života postao legenda, a koji su pripremi članovi Književnog kluba “Poenta poetika” pri JU “Zahumlje” i učenici gimnazije “Stojan Cerović”, počeo je “Boem fest”, dvodnevna manifestacija koja se u gradu pod Trebjesom organizuje treću godinu zaredom.

Prema riječima Gorana Radojičića, predsjednika “Poente poetike”, Nikšić je u bivšoj Jugoslaviji bio prepoznat po boemiji, poeziji, dobroj muzici i Šobiću, zato je i obaveza svih generacija da čuva od zaborava tu prepoznatljivost, a upravo to je i namjera “Boem festa” koji se organizuje pod sloganom “Nikšić pamti svoje legende”.

“Šobićevo djelo je danas jednako živo kao i osamdesetih. On je postao klasik. Evergreen. Njegovom liku i djelu je mjesto na Boem festu, a to što je još uvijek sa nama samo je dodatni motiv. Njegova poezija i muzika su boemske, pjevaju o životu, običnom, mirnom, ali i buntovnom i kafanskom“, kazao je Radojičić, a učesnici programa pokazali da „Ajša“ jednako melodično zvuči, a „Bio sam novembar“ jednako „miluje“ i kada se recituju i kada se pjevaju uz gitaru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR