Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nikšić pamti svoje legende: Počeo Boem fest

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Onogost.me

Nikšić pamti svoje legende: Počeo Boem fest Foto: onogost.me

“Ne morate živjeti u Nikšiću da bi Nikšić živio u vama. Dovoljno je da u jednom džepu nosite Šobićeve stihove i naši ste”, riječi su mlade nikšićke pjesnikinje Sonje Milatović koja je svog “čarobnjaka i heroja”, kako je nazvala Miladina Šobića, “odlikovala ordenjem od stiha”.

Upravo programom koji je bio posvećen kantautoru koji je za života postao legenda, a koji su pripremi članovi Književnog kluba “Poenta poetika” pri JU “Zahumlje” i učenici gimnazije “Stojan Cerović”, počeo je “Boem fest”, dvodnevna manifestacija koja se u gradu pod Trebjesom organizuje treću godinu zaredom.

Prema riječima Gorana Radojičića, predsjednika “Poente poetike”, Nikšić je u bivšoj Jugoslaviji bio prepoznat po boemiji, poeziji, dobroj muzici i Šobiću, zato je i obaveza svih generacija da čuva od zaborava tu prepoznatljivost, a upravo to je i namjera “Boem festa” koji se organizuje pod sloganom “Nikšić pamti svoje legende”.

“Šobićevo djelo je danas jednako živo kao i osamdesetih. On je postao klasik. Evergreen. Njegovom liku i djelu je mjesto na Boem festu, a to što je još uvijek sa nama samo je dodatni motiv. Njegova poezija i muzika su boemske, pjevaju o životu, običnom, mirnom, ali i buntovnom i kafanskom“, kazao je Radojičić, a učesnici programa pokazali da „Ajša“ jednako melodično zvuči, a „Bio sam novembar“ jednako „miluje“ i kada se recituju i kada se pjevaju uz gitaru.

Ostavi komentar

0/300