15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja, prijedlog će razmatrati na UO

Društvo

Comments 0

"Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja, prijedlog će razmatrati na UO

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Javna predškolska ustanova (JPU) "Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja povodom prijedloga o izmjeni režima ishrane i spavanja i razmatrati ga na Upravnom odboru, kazao je direktor Vuk Stanišić.

On je kazao da u narednih mjesec neće biti uvođene nikakve promjene a nakon toga će se sačiniti detaljan prijedlog koji razmatrati Upravni odbor Ustanove.

Kada je riječ o ishrani, on je pojasnio da je predloženo samo povećanje razmaka između obroka.

"Odnosno, umjesto da doručak bude oko devet sati, a ručak iza 11 sati odnosno svega dva - dva i po sata kasnije, sada je predloženo da doručak bude u slično vrijeme tj. između osam sati i 30 minuta i devet sati, užina oko 11 sati, a ručak oko 13", kazao je Stanišić. 

Govoreći o odmorima, on je pojasnio da je ideja bila da samo u starijim grupama spavaju ona djeca koja budu željela, dok bi ostala djeca iz starijih grupa provodila vrijeme u mirnim aktivnostima.

"Dakle, ideja o promjeni režima odmora i spavanja se odnosi prvenstveno na starije grupe. U srednjim grupama eventualno bi mogla postojati ta mogućnost, ali samo u slučajevima izričitih zahtjeva i saglasnosti roditelja", naveo je Stanišić.

On je dodao da će saslušati mišljenja stručnjaka, napraviti konačni prijedlog za Upravni odbor a da će roditelji o svemu biti blagovremeno informisani.

"Napominjemo da je gore navedeno, predloženo upravo u najboljem interesu djece, da se poklapa sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, kao i da su ovakvi prijedlozi prethodnih godina dolazili upravo od roditelja i roditeljskih udruženja", kazao je Stanišić.

On je rekao da nema sumnje da je jedina ispravna ona odluka koja je proizvod stava kako uprave, tako i drugih uključenih strana, "pa ćemo u narednom periodu komunicirati sa javnošću na ovu temu, kao i roditeljima djece koja pohađaju ustanovu Đina Vrbica".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR