16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UO UCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

Izvor: Foto: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

UO UCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici usvojio Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica kazao je da je Pravilnik usvojen na prijedlog rektora Univerziteta Crne Gore Danila Nikolića, kao ujednačen dokument, s obzirom na to da je mijenjan i dopunjavan u više navrata.

"Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju. Misli se, prije svega, na publikovanje rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim referentnim kategorijama i ostvarivanja akademske mobilnosti na visokorangiranim univerzitetima ili na drugi ekvivalentan način", kazao je Bjelica.

Takođe, danas je, između ostalog, usvojen Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta, akreditovanim samofinansirajućim studijskim programima koji se izvode na jezicima koji nijesu u zvaničnoj upotrebi u Crnoj Gori i u okviru posebnih oblika nastave.

Usvojen je i prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

Članovi Upravnog odbora UCG upoznali su se danas i sa izvještajima Službe za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na Univerzitetu Crne Gore, saopšteno je sa UCG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR