14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krstovića, upucanog u Zeti, čuva na desetine policajaca u njemačkoj bolnici

Društvo

Tag Video
Comments 0

Krstovića, upucanog u Zeti, čuva na desetine policajaca u njemačkoj bolnici

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Igor Krstović, crnogorski državljanin koji je prije tri sedmice izrešetan u sačekuši ispred kuće u Zeti, čuva veliki broj njemačkih policajaca u bolnici u Hanoveru gdje se liječi.

Od nedavno, policijsku zaštitu dobila je i njegova supruga S. K, a iz tamošnje policije rekli su za "Blic" da su takve mjere "apsolutno neophodne".

Igor Krstović, koga su mediji povezali sa škaljarskim klanom, ranjen je u pucnjavi u zetskom nasleju Balijače 28. januara, a nepoznati napadač u njega je sasuo 27 metaka dok je automobilom vozio preko pružnog prelaza.

Ispaljeno više od 30 hitaca: Pucnjava u Zeti, Krstoviću se bore za život

Ispaljeno oko 30 hitaca: U Zeti ranjen Krstović, pronađen zapaljeni automobil sa oružjem

Krstović i dalje životno ugrožen

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Krstovića

Budući da je zadobio teške povrede odmah je prevezen u Klinički centar Crne Gore, gdje je hospitalizovan. Međutim, zbog prirode povreda, transportovan je u bolnicu u Njemačkoj, u zdravstvenu ustanovu u Medicinskoj višoj školi u Hanoveru. Iz Crne Gore je ispraćen uz pratnju policije, kako je to objavila Pobjeda, a policija ga je i dočekala u Njemačkoj.

A od tog dana njemački mediji svakog dana pišu o "crnogorskom mafijašu koga čuva nezapamćeni broj policajcaca" u Hanoveru, dok su društvene mreže preplavile su fotografije policajaca obučenih u medicinsko osoblje sa automatskim oružjem u rukama.

Kako je "Blicu" objasnio Martin Ričer, potparol policije u Hanoveru, ovakve bezbjednosne mjere smatraju se neophodnim.

''Procjena bezbjednosnog rizika sprovedena je zajedno sa drugim organima bezbjednosti i konstantno se ažurira. Na osnovu analiza, mjere bezbjednosti koje još traju smatraju se apsolutno neophodnim'' - rečeno je za "Blic".

Preko njemačkog advokata oglasila se, prema pisanju tamošnjih medija, i supruga upucanog kriminalca, tvrdeći da je došlo do greške kada je Igor upucan, te da njen muž nije kriminalac, već da postoji osoba sa istim imenom. Isto je ponovio i advokat, tvrdeći da Krstović nema policijski dosije, te da policijska zaštita u ovoj mjeri nije bila neophodna.

Kako je liječenje Krstovića postalo političko pitanje u Njemačkoj, pojavili su se i političari koji su izrazili sumnje da Krstović račune plaća novcem stečenim od kriminala.

''Ne može se isključiti mogućnost da on liječenje plaća novcem od kriminalnih transakcija'' - izjavio je Jerg Bode, poslanik Liberala (FDP) u parlamentu Donje Saksonije. Kako prenosi list Bild, Bode je vladi te njemačke pokrajine poslao zvanični upit: "Može li Medicinski fakultet u Hanoveru da isključi mogućnost da plaćanje računa za troškove liječenja (Igora K.) predstavlja pranje novca?"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR