15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vršnjačko nasilje u žabljačkoj osnovnoj školi?

Društvo

Comments 11

Vršnjačko nasilje u žabljačkoj osnovnoj školi?

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Učenik šestog razreda OŠ „Dušan Obradović“ M.Dž.(12) sa Žabljaka, kome je u ponedjeljak pozlilo u školi, nalazi se na bolničkom liječenju i ispitivanju, a kao mogući uzrok roditelji, rodbina i mnogi sugrađani pominju višegodišnju torturu koja traje od prvog razreda do tada, što od nastanka škole u ovom mjestu nije zabilježeno.

Sa njegovim roditeljima nijesmo mogli stupiti u kontakt, a stric Radivoje Džaković koji sa njima živi u kućnoj zajednici kaže da im se dječak više puta požalio na postupke „drugova“ iz odjeljenja.

„Dešavalo se da mu uzmu đačku torbu i sadržinu prospu po patosu, da mu sa nogu skinu patike i bace ih kroz prozor ili da na odmoru otmu užinu i bace u korpu za otpatke. Psovali su ga, prijetili mu pa je to možda razlog što nam se, kako smo osjetili, žalio ne ulazeći u detalje ili nešto prećutkivao. Roditelji ga od prvog dana svakodnevno dovode i odvode u školu. To je primijetila i ljekarka u pljevaljskoj bolnici, čiji je on pacijent, koja je zaključila da on nešto teško u sebi krije“, kaže Radivoje i dodaje da su se dječakovi roditelji više puta požalili direktoru škole ili razrednom starješini i da dječaka očigledno zaplašen.

Nezvanično, iz Ministarstva prosvjete naloženo je upravi škole da se slučaj ispita pa je u toku školska istraga koja uključuje i pregled video zapisa sa sigurnosnih kamera.

Direktor škole Zoran Vojinović  kaže da će do detalja ispitati slučaj i da po ovom pitanju postupaju policija i Centar za socijalni rad.

"Kada se posao završi oglasićemo se saopštenjem“.

Ta priča preselila se na postove i "momentare" na društvenim mrežama.

U komentarima se osuđuje eventualno vršnjačko nasilje. Pozivaju se nadležni da slučaj najozbiljnije ispitaju i preduzmu hitne i neophodne mjere , uz ocjenu da je poražavajuće da se iz nezainteresovanosti ili palanačkog principa nezamjeranja ćuti i nijemim posmatranjem opravdava delikventno ponašanje đece, a posebno nebrigu njihovih roditelja o odgoju i vaspitanju članova drustva. Pozivaju se sugrađani da prijavljuju delikte ove vrste. 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Darka

Dje si direktore bio do sad ....I ti treba da odgovaras ...

Nina

A zar nije malo i mpcg krivo. Nije ovo jedina škola gdje se čudane stvari dešavaju. Budva, Pljevlja itd

Poskok

@Мирјана, direktor je uredno obavijesten vise puta nego se pravi lud.Zasto sada nije obavijestio socijalno?Zato sto pokusava da zataska cijeli slucaj.Prepao se fotelji.Sta je sa razrednim strjesinom koji odlicno zna situaciju?Obojici otkaz i zabrana da ikada vise rade u bilo kojoj vaspitnoj ustanovi