3 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 6°

Nedjelja

05.04.

20° / 8°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 6°

Utorak

07.04.

19° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović u UAE: Bliža saradnja na polju digitalizacije obrazovanja

Izvor: Foto: Ministarstvo prosvjete

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Šehović u UAE: Bliža saradnja na polju digitalizacije obrazovanja

Ujedinjeni Arapski Emirati su spremni da bliže sarađuju sa Crnom Gorom na polju digitalizacije obrazovanja, unapređenja postojećih i razvijanja novih predmetnih programa koji se odnose na primjenu novih tehnologija u obrazovanju, kao i obukama za nastavnike, poručeno je na današnjem sastanku ministara prosvjete Crne Gore i UAE, Damira Šehovića i Husain Bin Ibrahim Al Hamadija u Dubaiju.

"Oni su poručili i da će se zajednički raditi na kreiranju novog kurikuluma za Istraživački centar koji će u Crnoj Gori ubrzo biti osnovan, razvoju studijskih programa na engleskom jeziku na nivou postdiplomskih studija sa Univerzitetom Crne Gore i Univerzitetom Donja Gorica, a iskazana je i otvorenost da se omogući jednom broju najboljih učenika i studenata iz Crne Gore da posjete EXPO koji se ove godine organizuje u Dubaiju.

Na sastanku je, takođe, dogovoreno da u cilju kvalitetnije pripreme za implementaciju pomenutih rješenja, ekspertska delegacija iz Crne Gore narednih mjeseci posjeti UAE", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Sastanak je održan u okviru posjete Šehovića Globalnom forumu o obrazovanju 2020 u Dubaiju, na kojem predvodi crnogorsku delegaciju koju čine Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete i Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete, a na poziv ministra obrazovanja UAE Husain Bin Ibrahim Al Hamadija.

Sa crnogorskom delegacijom, sastanku su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u UAE Duška Jeknić i drugi sekretar Ambasade Dragiša Dragnić.

"Globalni forum o obrazovanju je u fokus stavio odnos tehnologije i čovječanstva usljed izazova koje donose brze tehnološke promjene.

Poslata je poruka da će se u narednih deset godina svijet promijeniti više nego u posljednjih 100 godina, te da se čovječanstvo mora pripremiti za poslove budućnosti.  Kako je istaknuto, kroz obrazovanje i digitalnu pismenost, moramo pripremiti mlade za svijet koji će biti drastično drugačiji nego danas", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR