10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studentkinje UCG na kreativan način podržale kampanju #ostanidoma

Društvo

Comments 0

Studentkinje UCG na kreativan način podržale kampanju #ostanidoma

Autor: Antena M

  • Viber

Oko 50 studentkinja Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, podržale su kampanju "Ostani doma" pokretanjem  Fejsbuk i Instagram stranica na kojima roditeljima predstavljaju svoje praktične ideje za edukativne igračke i aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta.

Riječ je o studentinjama II i III godine Studijskog programa za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koje, uz podršku svojih profesora, kroz kratke video priloge,  savjetuju roditelje kako da na zabavan i kvalitetan način provedu vrijeme sa svojom djecom.

Ovu aktivnost, buduće vaspitačice realizuju u okviru metodičkih predmeta kod prof. dr Tatjane Novović, prof. dr Veselina Mićanovića, prof. dr Mirka Đukanovića i saradnice mr Marijane Blečić.

Šef Studijskog programa profesor Veselin Mićanović objašnjava da su ideje jednostavne jer je riječ o lako dostupnim materijalima sa kojima većina domaćinstava raspolaže: papiri, makaze, sunđeri, bojice..., a od kojih, uz savjete studentkinja, roditelji mogu zajedno sa djecom napraviti igračke ili osmisliti kreativnu i edukativnu igricu. 

"Igračka i/ili aktivnost nema svoju  punu svrhu ukoliko nije usmjerena ka nekom od ciljeva", ističe Mićanović.

Igračke i igre, kako i same studentkinje objašnjavaju u video tutorijalima, kod djece mogu razviti određene vještine, bilo u pogledu poboljšanja koordinacije pokreta, prepoznavanje boja, učenje oblika, ili razvijanja kreativnosti. 

Ove aktivnosti su, kako ističe profesor Mićanović, praktični su dio predmeta, u okviru kojih buduće vaspitačice, u normalnim okolnostima rada, više puta nedeljno obilaze lokalne vrtiće i realizuju aktivnosti sa djecom različitog predškolskog uzrasta, čime se i kroz praksu osposobljavaju za svoj budući poziv.

"U svim praktičnim aktivnostima one su u prilici da, pored realizacije uz pomoć saradnice Marijane Blečić i nas profesora, i osmisle ukupnu aktivnost, i da naprave određene igračke i manipulativne materijale koje će tom prilikom koristiti", objasnio je profesor Mićanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR