17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Pozivamo vlast da spriječi da liturgijama prisustvuju vjernici

Društvo

Comments 5

Mihailo: Pozivamo vlast da spriječi da liturgijama prisustvuju vjernici

Autor: Antena M

  • Viber

U vrijeme velikih problema uzrokovanih korona virusom sa kojima se suočava naše društvo, koji treba da nas okupe oko jednoga cilja, dobra Crne Gore, Srpska crkva je zainteresovana samo za rušenje ustavnoga poretka i sticanje političke koristi za Srbiju, što je tragično za ovu zemlju, poručuje mitropolit CPC Mihailo.

"Beogradski popovski šovinisti, zaslijepljeni svetosavskom ideologijom koju tumače kao pravoslavnu vjeru i pravoslavne istinu, i dalje organizuju liturgije kojima prisustvuju vjernici. Kako piše štampa, nedavno se na jednoj, organizovanoj u Doljanima kod Podgorice, zarazila veća grupa vjernika, iako je od korona virusa umro valjevski vladika, a dvojica svještenika su zaražena. Ona tako namjerava da zarazi što veći broj crnogorskih građana, optuži vlasti kao krivce za širenje zaraze i masovno ih okrene protiv sopstvene države", poručuje Mihailo.

Podsjeća da Crnogorska crkva liturgije vrši bez prisustva vjernika, držeći se upustva nadležnih državnih organa o zaštiti od zaraznih bolesti.

"Zato pozivamo vlasti ove zemlje da stanu na kraj ovakvoj praksi beogradske patrijaršije, usmjerenoj na stvaranje haosa u zemlji, s tendencijom da u neredovnim prilikama kvislinzi preuzmu vlast i politiku zemlje usaglase s interesima Beograda i Banjaluke. Na kraju, još jednom vas pozivamo privedite je poznaniju prava prije nego li bude kasno i za vas i za državu", kaže se u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Jaa

Sve vam je ovo dzaba jer se na ulici vide samo oni koji podržavaju Spc, i to primjećuje cio region.Toj temi je trebalo pristupiti ozbiljnije.

CG1

Svaka Vam čast VLADIKO. Tako govori pravi Hristov sluga,tako govori onaj ko poštuje boga i ko je spona između njega i vjernika. Još jednom hvala na ovako melemnim i iskrenim riječima. DA JE VJEČNA NAŠA CRNA GORA !!!!!

europeac

Za MODERATORA Hvala na razumijevanju, đe čuli i viđeli. Prorade mi emocije i rečem nešto grubo u naj boljim namjerama. Što se tiče mene možete izvršiti i neku korekciju u mom pisanju, samo neka ostane kontekst. Ja sam osoba u trećoj dobi i emocije rade ko lude i nekad se ne mogu uzdržati. hvala vam