11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svjetski je dan zdravlja: Podrška za medicinske sestre i babice

Izvor: CDPR

Društvo

Comments 0

Svjetski je dan zdravlja: Podrška za medicinske sestre i babice

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) tradicionalno svakog 7. aprila, svojim aktivnostima obilježava Svjetski dan zdravlja.

Svjetski dan zdravlja 2020. posvećen je radu medicinskih sestara i babica i njihovoj nezaobilaznoj ulozi u unapređenju zdravlja stanovnika čitavog svijeta, navode u saopštenju. 

"U ovom trenutku, medicinske sestre i babice, zajedno sa ostalim zdravstvenim radnicima, na glavnom su frontu odbrane svijeta, pogođenog pandemijom COVID - 19.

Kroz podršku medicinskim sestrama i babicama, zalažemo se da njihova radna snaga bude dovoljno snažna da bi svi, gdje god se nalazili, imali osiguranu zdravstvenu zaštitu.

Stoga u ovoj međunarodnoj godini medicinskih sestara i babica, Svjetski dan zdravlja treba da naglasi trenutni status sestrinstva širom svijeta, ali i da naglasi da u ovim teškim trenucima bez medicinskih sestara ne bi bilo odgovora, kao i da bez sestara i babica svi i svugdje, ne bi mogli dobiti zdravstvenu zaštitu koja im je potrebna.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji CDPR ne može ove godine obilježiti Svjetski dan zdravlja kao što to tradicionalno radi svake godine, obilaskom i direktnom podrškom ustanovama našeg zdravstvenog sistema, ali će nakon završetka epidemije svakako nastaviti svoj humanitarni rad.

Sada dajemo podršku sestrama i babicama, kao i ljekarima kroz zahvalnost za požrtvovan rad u njihovoj borbi za što manje oboljelih i umrlih u našoj državi, ali i svim ostalim zemljama svijeta", navode u saopštenju iz CDPR-a. 

Podršku sestrama i babicama, kako kažu, daju i kroz apel svim građanima: Budite odgovorni! Ostanite doma, a ako morate izaći neka to bude isključivo za esencijalne potrebe uz održavanje fizičke distance - 2 m!

Nosite zaštitne maske i održavajte ličnu higijenu i higijenu životnog prostora! Poštujte mjere Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), jer jedino na taj način naš zdravstveni sistem možemo učiniti dostupnim svima kojima je to u ovom trenutku potrebno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR