25 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dva helikoptera Bell 505 stižu u Crnu Goru!

Izvor: Ministarstvo odbrane

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Dva helikoptera Bell 505 stižu u Crnu Goru!

Ministarstvo odbrane Crne Gore potpisalo je međudržavni ugovor za nabavku dva helikoptera Bell 505 Jet Ranger X, sa Kanadskom Komercijalnom Kompanijom "CCC".

Ugovor podrazumijeva da će ta kompanija omogućiti obuku u Francuskoj za tri pilota iz Crne Gore, kao i za osam tehničara na Bell Trening Akademiji, u Fort Vortu, u Teksasu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

"Ministarstvo odbrane Crne Gore nastavlja sa predanim radom u cilju unapređenja naših oružanih snaga. Uoči trogodišnjice od članstva u NATO, ovaj Ugovor potvrđuje da je Crna Gora posvećena i da radi sve da bude spremna za nove izazove", kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

"Sa ovakvim vazduhoplovima, jedinstvenim na Zapadnom Balkanu, našim pilotima obezbijedićemo odličnu obuku, ali i mogućnosti da obavljaju različite zadatke", istakao je ministar. 

Ministar Bošković
Ministar Bošković

Sa brzinom od 232 km/h i sa nosivošću od 680 kg, Bell 505 je dizajniran da bude siguran i lak za letjenje.

Dizajn u prvi plan stavlja sigurnost, performanse i pristupačnost, spajajući provjerne sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim, modernim izgledom. 

"Ponosni smo što ćemo u našoj eksadrili imati novi Bell 505, koji je opremljen sa najnovijom tehnologijom", kazao je pukovnik Nenad Pavlović iz Vazduhoplovnih snaga Crne Gore.

"Ovi helikopteri omogućiće našim pilotima da bolje obavljaju svoje dužnosti, posebno u okviru treće misije koja se odnosi na pomoć stanovništvu."

Bell 505, prema riječima čelnih ljudi iz te kompanije, bilježi ogroman uspjeh u Evropi i drugim djelovima svijeta.

"Ponosni smo što Vazduhoplovnim snagama Crne Gore pružamo izvanredne proizvode i usluge. Bell 505 je fenomenalan vazduhoplov za obuku novih vojnih pilota", kazao je generalni dikretor za Evropu i Rusiju Dankan Van De Velde.

"Zahvaljujemo Vazduhoplovstvu Crne Gore zbog činjenice da svoju eskadrilu oprema sa helikopterima tipa Bell, a Bell 505 biće sjajan dodatak tom programu", dodao je on. 

Vazduhoplov uključuje visokotehnološki kokpit i prilagodljiv dizajn kabine, što ga čini izuzetno troškovno konkurentnim i sposobnim za sve izazove.

Jedan helikopter Bell 505 u Crnu Goru će stići tokom narednog mjeseca, a drugi početkom 2021.

Ukupna vrijednost nabavke je 3.267.234,77 eura. Helikoptere će, prema Ugovoru, Crnoj Gori dostaviti predstavništvo Bell-a u Pragu, zaključuju iz MO.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Svaka cast na trgovini, nadamo se da ce uskoro biti i 10tak vojnih modernih helikoptera ili bar nekih vecih. Vo do sad su srednji i mali helikopteri. Definitivno nam trebaju veci helikopteri i 10tak vojnih jer smo prilicno slabi u vazduhu...