6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Berane: Oni koji imaju problem sa trobojkom ne poznaju istoriju svoje zemlje

Društvo

Comments 7

Opština Berane: Oni koji imaju problem sa trobojkom ne poznaju istoriju svoje zemlje

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Berane je u susret Danu državnosti 13. julu, saglasno odredbama zakona, istakla zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač, saopšteno je iz Opštine.

"Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama su apsolutno netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava - trobojka i krstaš barjak.

Napominjemo, trobojka - zastava i krstaš barjak predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom", kazali su iz Opštine.

Oni koji imaju problem sa trobojkom, kako navode, kao istorijskom zastavom države Crne Gore, očito, tvrde iz Opštine Berane, ne poznaju istoriju svoje zemlje ili, kako dalje navode, imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele.

"Podsjećamo, Crna Gora je sa ovim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu 13. jula 1878. godine ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

Crna Gora je naša država, a Berane kao centar Sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike.

Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje, i kao i do sada nastavićemo da radimo na prevazilaženju vještačkih podjela koje proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore", naveli su iz Opštine.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Mojkovac

Ocito je da NEMA DRZAVE, jer da ima davno bi ovim bagrama sto srbuju po Crnoj Gori stala na kraj i naucila ih kako se postuje drzava i koji su NASI drzavni simboli. NEK JE VJECNA CRNA GORA!!!

Volim te zeleno

Baš će nas Beranci litijaši učiti istoriji Crne Gore. Da što znaju zar bi podržavali crkvu onih koji su na trgu u Nikšiću nakon srpske okupacije mokrili po sanducima na kojima je pisalo Petar I Petrović, Vasilije Ostroški i na trećem kruna simbol države i dinastije Petrović! SRAM ih bilo!

VILA CRNOGORSKA

Nemam ništa protiv trobojke koju su istakli,ali ovo je toliko postalo više providno i primitivno. Beranselo skidajte to sram vas i stid bilo... Ovo je Crna Gora i vazda će tako biti....