14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raičević: Borba naših predaka putokaz novim generacijama

Društvo

Comments 0

Raičević: Borba naših predaka putokaz novim generacijama

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora kroz svoju slavnu istoriju oličenu u borbi za samostalnost ima mnogo datuma koji nas sve zajedno podsjećaju na vrijednost slobodarske ideje, duboko utkane u nit crnogorske državnosti, poručio je čestitajući Dan državnosti predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

"Upravo je jedan od tih slavnih datuma i veliki 13. jul, simbol dva istorijska događaja različitih vremenskih perspektiva, prvi kada je Crna Gora 1878. godine na kongresu velikih sila u Berlinu, poslije viševjekovne borbe, dobila međunarodno priznanje, ali i 1941. godine kada je ponosni crnogorski narod uzdignute glave prkosno poručio naprijatelju da nije spreman na potčinjenost. Ovaj datum ujedno simbolizuje korijene moderne i prosperitetne Crne Gore, utemeljene na antifašističkoj tradiciji i borbi za slobodu kao univerzalnih vrijednosti čovječanstva", navodi se u čestitki.

Ovi istorijski izazovi i borba naših predaka moraju, poručuje, biti putokaz nama, novim generacijama, da se danas zajedništvom i brigom za najbliže izborimo i savladamo nove pojave sa kojima se svijet suočava, kako bi i naši potomci bili ponosni na nas jednako onako kako smo i mi to danas na naše pretke.

"Čuvajući svoju tradiciju, moramo nastojati da u miru, slozi i međusobnom razmijevanju gradimo društvo koje dijeli evropski sistem vrijednosti, garantujući ubrzani društveni i ekonomski napredak.

U to ime, svim našim sugrađankama, sugrađanima i iseljenicima širom svijeta upućujem iskrene čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore", navodi Raičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR