10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministru odbrane poklon neprocjenjive vrijednosti

Društvo

Tag Gallery
Comments 7

Ministru odbrane poklon neprocjenjive vrijednosti

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković objavio je na društvenim mrežama informaciju da je na poklon dobio revolver Todora Popovića. Todor, poznatiji po nadimku Zrno, bio je znameniti oficir Crnogorske vojske i otac je slavnog Krsta Popovića, vojnog vođe Božićnog ustanka, junaka sa Mojkovca i drugih bitaka Velikog i Balkanskih ratova.

Ministru Boškoviću revolver je poklonio Danilo Popović, najstariji potomak Todora Zrna Popovića. Oružje je u savršenom stanju, a Todoru ga je poklonio austrijski princ Rudolf Ferdinand kao nagradu za hrabrost i vojničko umijeće.

Danilo Popović poklonio je ovu porodičnu relikviju neprocjenjive simboličke i istorijske vrijednosti s ciljem očuvanja tradicije prvog perjanika i najboljeg crnogorskog oficira.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Dalibor

Svaka cast rodjace na takvom lijepom gestu. I treba da istorisko znamenje i ostane u rukama nas crnogoraca i patriota a ne da to uzme neki nesoj koji ne priznaje nasu drzavu Crnu Goru i ko ne postuje nase junake. Ja sam inace praunuk isto cuvenoga DJOKA LAZAREVA POPOVICA posjeka Selim pasu cuvenoga

štrbina

Poklon je poklon-nagrada.A boj ne bije svijetlo oružje no srce u junaka.Nije revolver/poklon Todora učinio junakom i čovjekom.Todor je dao vrednost revolveru,pa daje sav rđav,gledajući u oči neprijatelja i šaljući zrna iz njega.A revolveru će sad čuvat i davat vrjednost junaštvo i čojstvo Boškovića