16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počeo da radi Opštinski odbor Komitskog pokreta u Nikšiću

Društvo

Tag Gallery
Comments 10

Počeo da radi Opštinski odbor Komitskog pokreta u Nikšiću

Autor: Antena M

  • Viber

Simboličnim polaganjem cvijeća, kod Spomenika crnogorskim komitama 1916.-1929. i crvene ruže kod Spomenika Ljubu Čupiću, simbolu antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata, ozvaničen je početak rada Opštinskog odbora Komitskog pokreta-Nikšić.

"Rođen iz patriotske energije skupa u Podgorici, kao i spoznaje da, nakon 100 godina borbe za obnovu državnosti Crne Gore, nikšićki patrioti, poštovaoci ideja antifašizma i borbe crnogorskih komita, koji su za pravo, čast i slobodu, dali sve što su imali-svoj život, smatraju da, u susret izborima u Nikšiću te svim narednim, ponude građanima nova lica, čistih biografija i života, koji će se boriti za građansku, multietničku, ozakonjenu i pravnu evropsku državu. 

Smatramo takođe, da je došlo vrijeme, da svi zaboravimo razlike koje postoje među nama i da, ujedinjeni, u Patriotsko komitski savez Crne Gore, zauvijek pošaljemo stare velikonacionalističke ideje u prošlost, a da, sa svojim prijateljima, komšijama, braćom i sestrama, gradimo našu malu ali ponosnu državu po evropskim standardima i vrijednostima", navode u saopštenju. 

Želimo da naš primjer bude luča za sve crnogorske patriote, ma koje vjere ili nacije bili, da pod zastavama Crne Gore, mirno i demokratski, opredijelimo naš dalji život u suverenoj Crnoj Gori, kažu iz OO Komitskog pokreta Nikšić. 

Opštinski odbor Komitskog pokreta-Nikšić broji 135 članova, na čijem čelu je Predsjedništvo sa Goranom Kovačininom, kao predsjednikom i Tatjanom Knežević-Perišić i Jankom Krivokapićem, kao potpredsjednicima odbora.

"Odbor je prihvatio da zelena zastava sa grbom, tzv. Gaetuša, bude zvanična zastava Komitskog pokreta", navodi se u saopštenju. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Ctrl

@Vuko Tako je.On se ne smije izostavljati,on je nas i on je simbol Crne Gore,multinacionalne i medjuskladne Crne Gore.

jovo J.

Neka je sa srecom, dicni potomci slobodarskih junackih Crnogorskih komita.