13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skandalozna odluka suda: Šuković i Rakonjac da uklone sa Jutjuba film Svjedok Božije ljubavi

Društvo

Comments 27

Skandalozna odluka suda: Šuković i Rakonjac da uklone sa Jutjuba film Svjedok Božije ljubavi

Izvor: zurnal.me

Autor: Antena M

  • Viber

Autorke Tanja Šuković i Snežana Rakonjac moraće da sa Jutjuba uklone svoj film „Svjedok Božje ljubavi“.

To je u presudi od 14. oktobra naložio Privredni sud, na osnovu tužbe Toma Babovića, koji je tužio autorke dokumentarca da su se u njemu nelegalno koristili njegovom kompozicijom iz filma „Lavirint 2002“.

Film, u produkciji Televizije Crne Gore, u kojem se govori o počivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, emitovan je 18. februara 2020. na prvom programu RTCG.

Film „Svjedok Božje ljubavi“, za cilj je imao prikaz života i djela mitropolita Amfilohija, kroz snimke sa početka devedesetih i raznih skupova po Crnoj Gori i Cetinju, uz govor Željka Ražnatovića Arkana, kada su cetinjske patriote prekidali skup Crnogorske akademije nauka i umjetnosti povicima „Nije ovo Srbija“ i „Risto sotono“.

U tužbi koju je podnio punomoćnik Babovića, advokat Vladan Bojović, predloženo je da se Snežana Rakonjac i Tatjana Šuković izjasne da li su preuzele kompoziciju Babovića iz filma „Lavirint 2002“ i umetnule je u dokumentarac „Svjedok Božije ljubavi“ i da se, ukoliko to ospore, sprovede vještačenje. Zatraženo je i da se presuda objavi na svim postojećim elektronskim medijima u Crnoj Gori i Srbiji.

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

Vnmk

@vojvodina Problem je navodno autorstvo muzike. To je razlog za uklanjanje. Tužno

Jo Radan

Prvo se hvala svasta prijetu i govore,a onda se stididu ,evmoji Srbi,treba da stojite iza takvih rijeci.Vi ste heroji .......

Djurovučinic

@Milan ...nemojte to radit,muzička prava se sudski gone dok se ne rasčisti. Ako je to tako uopšte. Ako bude dokazano,komponovat muziku za ovaj dokuentarac i onda ga dijelit. Naći će kompozitora zvučnih imena,koliko hoćeš!