13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: Pripadnici Vojske i vojne policije nam nijesu dozvolili da uklonimo ploču, ponovo ću pisati Abazoviću

Društvo

Comments 21

Kovačević: Pripadnici Vojske i vojne policije nam nijesu dozvolili da uklonimo ploču, ponovo ću pisati Abazoviću

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević potvrdio je informaciju koju je objavila Antena M, da ni treći pokušaj lokalne uprave da ukloni Spomen ploču na lokaciji Centar Morinj nije uspio.

"Tamo su bili i pripadnici Vojske Crne Gore i Vojne policije i nijesu dozvolili inspekciji da ukloni ploču. Nemamo namjeru da ulazimo u sukob sa vojskom naše države, ali ja ću lično sa pozicije potpredsjednika opet da pišem i Ministasrtvu odbrane i predsejdniku Vlade Dritanu Abazoviću, jer mislim da je jedino rješenje da Ministarstvo odbrane naloži uklanjanje te ploče. Ja sam Abazoviću pisao ovim povodom i u razgovoru nedavno uživo mu tražio da iskoristi autoritet kao predsjednik Vlade da se to pitanje riješi, međutim nijesam optimista. Dobio sam uvjeravanja, onako paušalna da će se to riješiti, ništa konkretno", kazao je on u izjavi za Antenu M.

Kako je rekao, smatra da je posrijedi politika.

"Mislim da se ovdje čeka da prođe neko vrijeme, da se nešto izdešava ili da građani Boke i Morinja zaborave. To se neće desiti sigurno. Od Vlade Crne Gore se traži poštovanje zakona i ništa drugo. Mi nemamo šta drugo da radimo bez da opet pokušavamo i to ne samo da bi se nešto radilo, nego da stvarno skinemo tu ploču", kazao je on.

"Prije lokalnih izbora se postavljala ploča, sad pred predsjedničke neće da dozvole da je uklone. Da li je tu neki interni dogovor sa Hrvatskom posrijedi ja ne znam, ali očigledno je da je politika", zaključio je u izjavi za Antenu M Kovačević.

Podsjetimo, obilježje su 10. oktobra prošle godine otkrili tadašnji šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić i njegov hrvatski kolega Goran Grlić Radman. Ploča je postavljena u bivšem objektu JNA, koji je tokom 90-ih bio pretvoren u logor za za hrvatske zarobljenike.

Na ploči je uklesan tekst: "Tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku, ovdje je bio logor, takozvani Centar Morinj, za zatočene hrvatske civile i branioce. Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje za sve patnje koje su preživjeli zatočeni. Da se nikad ne ponovi."

Spomen ploča, a pogotovo tekst koji je na njoj ugraviran izazvali su brojne proteste prosrpskih partija i lokalne samouprave koja je na vlasti u Kotoru i obližnjem Herceg Novom, kao i drugih političkih adresa sa tim ideološko-političkim predznakom.

 

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Bumbar

A dje ti je vlast Kovačeviću i ingerencije da postupiš po naredjenju!

Sve vi cvjetalo

Opet cetnicke horde kidisu.

Sasa

@marko prije ce tebi biti postavljena vjeruj mi.