15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojvodić: Potezanje priče o navodnim dugovima Javnog servisa je odmazda

Društvo

Comments 0

Vojvodić: Potezanje priče o navodnim dugovima Javnog servisa je odmazda

  • Viber
Članovi Savjeta RTCG do detalja su upoznati sa poslovanjem i finansijskim izvještajima, tako da je potezanje priče o navodnim dugovima Javnog servisa, zaostalim od prethodnog menadžmenta, igra pojedinih ljudi iz Savjeta i odmazda, kazao je za Pobjedu doskorašnji generalni direktor ove kuće Rade Vojvodić, uz ocjenu da na taj način pokušavaju da sa sebe speru odgovornost za njegovu nezakonitu smjenu.

-Osnovna stvar je da je Savjet mene protivzakonito smijenio, što će se dokazati u sudskom postupku. Očito je to problem članova Savjeta koji su glasali za moju smjenu, jer će RTCG sada morati da plati, kao što je bio slučaj i sa mojim prethodnikom, kojeg je Savjet isto tako nezakonito smijenio – istakao je Vojvodić.

Podsjetio je da je od njegovog dolaska na čelo Javnog servisa i menadžmenta koji je anga- žovao, u posljednje tri godine RTCG tri puta dobio pozitivno mišljenje, odnosno pozitivan izvještaj eksternog revizora.– Sanirali smo sve probleme koji su opterećivali ovu kuću posljednjih 20 godina, a pretprošle godine poslovali smo u plusu 790.000 eura. Prošle godine stigli smo do nivoa plaćanja maltene mjesec za mjesec – istakao je Vojvodić.

Na sjednici Savjeta u ponedjeljak nova generalna direktorka RTCG Andrijana Kadija saopštila je da obaveze Javnog servisa iznose 8,8 miliona eura, pored ostalog, zbog dvije nove presude u sporu sa Radio-difuznim centrom, te da ona nije znala da je dug toliki. Ovaj iznos iznenadio je i članove Savjeta, a Goran Đurović, koji je inicirao smjenu Vojvodića, poručio je da se nakon sagledavanja finansijskog izvještaja moraju pokrenuti krivične prijave. Kadija je kazala da Javni servis po jednoj presudi RDC-u mora da plati 2,5 miliona eura, a po drugoj oko 1.850.000 eura.

– Generisani gubitak za prošlu, zajedno sa prethodnim godinama, iznosio je oko tri miliona eura. Ako budemo ovako poslovali, plate će morati da se umanje za 10 odsto – kazala je Kadija, navodeći da se stranim dobavljačima duguje oko 1.265.000 eura. Upozorila je i da završni račun još nije gotov, tako da se ne može govoriti o konačnoj cifri.Vojvodić se osvrnuo i na tvrdnje Savjeta da je on ukinuo istraživačku emisiju „Mehanizam“, ističući da je to naivno pokušano da mu se podmetne.– Za vrijeme mog, i mandata Radojke Rutović, pokrenut je „Mehanizam“. Mi smo jedini Javni servis u regionu koji je inicirao istraživačke priče, napravljena je i redakcija za istraživačko novinarstvo – podsjetio je Vojvodić.Nakon što je Goran Đurović na sjednici Savjeta RTCG u utorak preporučio da Javni servis više ne prenosi tekstove i kolumne iz Pobjede, autorski tekst bivšeg ministra vanjskih poslova Miodraga Vlahovića, sinoć se, ipak, našao na portalu RTCG. Istina, kako su to do sada uobičavali, tekst nije prenijet u jutarnjim satima, već, prema informacijama Pobjede, tek nakon više konsultacija urednika portala Slavka Đurđića i generalne direktorke Javnog servisa Andrijane Kadije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR