Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Centralna manifestacija obilježavanja Dana Evrope u Podgorici

Društvo

Comments 0

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Evrope u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Evrope ove godine biće održana u Podgorici.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u partnerstvu sa Glavnim gradom organizuje veliki broj dešavanja među kojima se izdvajaju tradicionalni EU sajam i Cvjetni tepih, ali i spektakularni Festival svjetlosti, saopšteno je iz Evropske kuće. 

Dan Evrope će se slaviti i u sedam gradova širom Crne Gore u organizaciji EU i Ministarstva evropskih poslova.

- Ipak, krenimo redom. U susret Danu Evrope Delegacija EU poklanja Podgoričanima koncert Marije Božović sa Bendom na Trgu nezavisnosti, 8. maja u 19 sati. Koncert popularne crnogorske pjevačice ujedno je i uvod u serijal događaja kojima će Podgorica obilježiti Dan Evrope.

Sva glavna dešavanja ove godine biće održana na Univerzitetskom trgu kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom u Podgorici, na kampusu Univerziteta Crne Gore. Time je Delegacija EU željela da oda počast mladima, znanju i nauci a povodom jubileja, 50 godina od osnivanja Univerziteta.

Povodom desetogodišnjice studentskog radija Krš i Studentskog parlamenta, Delegacija EU je podržala organizaciju velike žurke na platou Elektrotehničkog fakulteta. U petak 10. maja čekaju vas DJ Rolando (Detroit), Kid Kimi (Beograd), DJ Stefan Bulatović Buli (Podgorica). Žurka počinje u 19 časova - piše u saopštenju. 

Dan kasnije, u subotu 11. maja sa početkom u 12 sati, kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom na Univerzitetskom trgu održaće se centralna manifestacija proslave Dana Evrope.

- Uz tradicionalni EU sajam ambasada kojim se predstavljaju kultura i istorijat zemalja EU, predstavljanja programa i projekata EU u Crnoj Gori i partnera, svečano će biti otvoren i Cvjetni tepih. Ovogodišnji Cvjetni tepih površine 274 kvadratna metra i sa 18 hiljada sadnica, inspirisan je tradicijom crnogorske radinosti.

Očekuje vas i koncert hora Zvjezdice, pješčana predstava inspirisana našom junakinjom Super Zvjezdanom, modna revija modela napravljenih od recikliranih materijala ali i druženje sa kućnim ljubimcima, šah na otvorenom, slikanje na otvorenom, virtuelna realnost i još mnogo toga.

U nedjelju 12. maja sa početkom u 21 sat ispred zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore čeka vas spektakularni Festival svjetlosti. Kao poklon Delegacije EU gradu Podgorici i Univerzitetu Crne Gore svjetlosni spektakl 3D animacija i svjetlosne instalacije plesaće u ritmu elektronskog zvuka za koji će biti zaduženi  DJ Funkella uz podršku Stefana Pavićevića (saksofon) i Tanje Bogdanović (električna violina) - dodaju iz Evropske kuće. 

U periodu od 9. do 17. maja Crnom Gorom kruži i Evropski đir u organizaciji Ministarstva evropskih poslova i Delegacije EU.

- Pod okriljem EU4ME projekta a uz partnerstvo devet crnogorskih lokalnih samouprava, od Bara do Pljevalja čekaju vas različite aktivnosti.

Tako ćete imati priliku da učestvujete u pošumljavanju Vrsute u Baru 9. maja, učestvujete u biciklističkoj turi Nikšićem i cjelodnevnim aktivnostima na glavnom gradskom trgu 10. maja.

Istog dana u Kolašinu vas čeka dan prepun dešavanja na glavnom trgu ali i veliki večernji koncert KUD Kolašin i Isaka Šabanovića, u organizaciji EU Kutka iz Bijelog Polja. U Mojkovcu 13. maja djeca iz vrtića organizuju karneval inspirisan Evropskom unijom dok na Žabljaku dan kasnije osnovci i srednjoškolci pjevaju hitove Eurosonga.

Evropski đir ima svoje stanice i u Beranama i Petnjici, a zaustavlja se 17. maja u Pljevljima na glavnom gradskom trgu nastupima đaka muzičke škole i izložbom inspirisanom evropskim vrijednostima u galeriji “Vitomir Srbljanović” - navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR